Narlıdere’de Cumhuriyetin 95. Yılı törenlerle kutlandı

Narlıdere’de Cumhuriyetin 95. Yılı törenlerle kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 95'nci yıldönümü kapsamında Narlıdere’de düzenlenen kutlama etkinliklerinin ilki yenilenen Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanında ve Narlıdere şehitliğinde gerçekleştirildi

Narlıdere Belediyesi tarafından yenilenen Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında Cumhuriyet kutlamaları meydan için özel olarak yapılan Atatürk heykelinin açılışı ve Atatürk anıtına çelenk sunum töreni ile başladı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Narlıdere Garnizon Komutan vekili İstihkam Albay Suat Özbakış, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Yalçın, Siyasi parti temsilcileri, Dernek temsilcileri, Narlıdere’de bulunan okulların tören için alanda bulunan öğrenci ve öğretmenleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı. Çelenk sunum töreninin ardından Narlıdere şehitliğine geçildi. Cumhuriyet 95. Yılı sebebi ile Şehitlere saygı ziyaretinde bulunuldu ve şehitlik mezarlarına karanfiller sunuldu.

Narlıdere’de Cumhuriyetin 95. Yılı törenlerle kutlandı

Yenilenen meydan’da coşkulu Cumhuriyet kutlaması

Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet’in 95nci yıl dönümünü etkinlikleri için yenilenen yüzüyle Narlıdere’nin buluşma noktası olan Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında Siyasi partiler, Sivil toplum örgütü temsilcileri,Yöre dernek temsilcileri, Muhtarlar ve Narlıdere’li vatandaşların katılımı ile düzenlenen çelenk sunum törenine katıldı. Narlıdere Belediye çelengi başta olmak üzere Narlıdere’yi temsilen alanda bulunan STK’lar, yöre dernekleri, Muhtarlar ve Siyasi parti temsilcileri, yenilenen meydana özel olarak yaptırılan Atatürk heykeline çelenklerini sundular.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “ Söz verdiğimiz gibi Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yenileyerek yetiştirdik. Bu meydana ismini verdiğimiz büyük ve unutulmaz başkanımız Ahmet Piriştina’yı bir kez daha rahmetle anıyorum. Yenilenen meydanımızı bugün itibari ile halkımızın kullanımına sunuyoruz fakat resmi açılış törenimizi daha sonra gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünde tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum” dedi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur daha sonra tören şeref defterini imzaladı.