Narlıdere’de İlköğretim Haftası kutlandı

Narlıdere’de İlköğretim Haftası kutlandı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere kaymakamlığı 2.İnönü İlkokulu İlköğretim haftası kutlama programına katıldı.

Narlıdere Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Konsolosluğu tarafından eğitime destek projesi kapsamında pilot okul olarak belirlenen 2.inönü ilköğretim okuluna eğitim ekipmanları, kırtasiye  ve okul çantası bağışının gerçekleştirildiği törene Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çin Cumhuriyeti İzmir Başkansolosu Zengxian Liu, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Yalçın, Okul müdürü öğrenciler, öğretmenler ve veliler Katıldı.

Amacımız Çin Türkiye dostluğu için tohum ekmek

Narlıdere Belediyesi ile birlikte hazırlanan proje ile 2.İnönü İlköğretim okuluna eğitim ekipmanları bağışında bulunan Çin Cumhuriyeti İzmir Başkansolosu Zengxian Liu tören sırasında bir konuşma gerçekleştirdi.  Başkansolos “ Bugün İlköğretim haftası açılış töreni katılmaktan ve okulumuza bağış kampanyasını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle Çin Başkonsolosluğu adına tüm öğrencilere ve öğretmenlere iyi dersler diliyorum. Çin uzun bir medeniyete sahip olan ülke tarih boyunca öğretmene ve eğitim önem veren geleneklerimiz bulunmaktadır. Konfüçyüs Çin’in antik bilim alanında bir öncüdür. Tarihte ipek yolu Çin ve Türkiye’yi birbirine bağlamıştır.  Asya ve Avrupayı kavşağında bulunan Türkiye aynı zamanda batı ve doğu medeniyetlerinin buluşma noktasıdır. Medeniyet insanlık tarihinde çok önemli bir rol oynamıştır. Çin ve Türkiye’nin stratejik ortaklık projesi gittikçe gelişiyor. Gün geçtikçe bu işbirliği büyüyerek daha aydınlık bir geleceği kapımıza getirecek. Bugün Narlıdere Belediyesinin destek ve koordinasyonu ile çin İzmir Başkonsolosluğu Narlıdere 2.İnönü İlköğretim okuluna 500 adet içinde kırtasiye malzemesi de bulunan okul çantası ile teknolojik eğitim ekipmanları ile Çin’i tanıtan belgeleri bağışlıyoruz. Amacımız Çin Türkiye dostluğu için tohum ekmek, Narlıdere’deki temel eğitime destek olmak ve zor durumda olan öğrencilere yardım etmektir. Çocuklar bir ülkenin umudu ve geleceğidir” dedi.

Amaç  eğitime destek

İlköğretim haftası kapsamında Narlıdere 2.İnönü İlköğretim okulunda düzenlenen etkinliklere katılan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çin Halk Cumhuriyet’i İzmir Başkonsolosluğu ile birlikte eğitime destek vermeyi amaçlayan projenin eğitime ve çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak için önemli olduğunu ifade etti. Batur “ Narlıdere’de okullarımızı çocuklarımıza yeni eğitim öğretim yılında hazır hale getirmek için Narlıdere Kaymakamlığımız, İlçe eğitim müdürlüğümüz ile birlikte çalıştık ve okullarımızı hazırladık. Bu yeni eğitim ve öğretim yılı başında öğrencilerimize ilk olarak söyleyeceğimiz şey ne öğrenirseniz öğrenin Atatürk ilke ve inkilaplarının ışığından, Atamızın yolundan ayrılmayın. O size bu yolda en önemli rehber olacaktır. Bugün ayrıca önemli bir gün biz Çin Cumhuriyeti İzmir başkonsolosluğu ile birlikte eğitime destek amaçlı başlattığımız kampanyamızı okulumuza kazandırmanın ve öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu proje’ye verdikleri destek ve katkılarından dolayı öğrencilerimiz adına Çin Cumhuriyeti İzmir Başkansolosu Zengxian Liu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bir önemli olay daha var. Kaymakamımız Hayrettin Çiftçi’nin bugün son törenimize katıldı. Artık yeni görev yeri olan Konya Ereğli’de olacak. Kendisiyle 3 yıldır omuz omuza çalışmaktan büyük onur duyduğumu söylemek istiyorum. Narlıdere’de hepimizde bir iz bıraktı. Kendisini unutmayacağız. Narlıdere’ye verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz, Yolunuz açık olsun” dedi

Kaymakam Çiftçi’den Duygusal veda

Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ilköğretim haftası açılış töreninde duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Tören ile birlikte görev süresi dolacak olan Çiftçi Artık kendisinin de bir  Narlıdereli olduğunu söyledi. Bugün tüm yurtta okulların bahçeleri çocuklarımızın güzel cıvıltıları ile neşe saçıyor. Bir ülkenin geleceği yetiştirdiği nitelikli nesillere bağlıdır. Ülkemizin geleceğinden emin olmak istiyor isek çocuklarımıza çok nitelikli bir eğitim vermemiz gerekir. Stratejik ortaklığımızın büyüdüğü ülke olan Çin ile önemli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. 20 yılda küresel bir güç haline gelen Çin çalışarak ve üreterek geldi. Ülkemiz ile Çin arasındaki ilişkilerin büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum. Biz de bugün Çin Konsolosluğunun okulumuza destek amaçlı hibe ettiği teknolojik eğitim ekipmanları, kırtasiye ve çantalar için Çin Cumhuriyeti İzmir Başkansolosu Zengxian Liu’ya teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bu hediyelerle eğitim yılına daha motive bir şekilde başlayacaktır. Bugün bu konuşma meslek hayatımın Narlıdere bölümünü kapattığım kısmı olacak. 3 yılı aşkın bir süre Narlıdere’de hizmet etmeye çalıştım. Belediye Başkanımız ve milli eğitim müdürümüzün bana verdiği destekten dolayıda ayrıca kendilerine teşekkür ederim. Tüm Narlıderelilere ban göstermiş oldukları ilgi alaka ve sevgi için ayrıca teşekkür ederim. Emekliliğimde Narlıdereye yerleşeceğim o yüzden artık bende Narlıdereliyim” dedi. Konuşmaların ardından okul öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan dans, müzik dinletileri ve şiirler misafirlerin beğenisine sunuldu. Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’ye Narlıdere’ye hizmetlerinden dolayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ver Çin Cumhuriyeti İzmir Başkansolosu Zengxian Liu’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.