Seferihisar Belediyesi'ne Kent Ekonomisine Katkı Ödülü

Seferihisar Belediyesi'ne Kent Ekonomisine Katkı Ödülü

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri İstanbul Üsküdar'da düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kent ekonomisine katkı ödülü “Alım Garantili Karakılçık Buğdayı” uygulamasıyla Seferihisar Belediyesi’ne verildi. Ödülü alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Buğdayı köylümüze ücretsiz veriyor, devletin açıkladığı buğday taban fiyatının iki katı fiyatıyla geri alıyoruz. Bu uygulamamızın ödüllendirilmesi çok değerli. Başka Bir Tarım şiarına dair umutlarımız bu ödülle arttı” dedi.

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; kendi alanında uzman, tarafsızlığı herkesçe kabul görmüş, Türkiye için en doğrusunu iyi niyetle isteyen, çok yönlü bakabilme becerisi ile çok önemli değerlerin ortaya çıkmasını ya da anlaşılmasını sağlayabilmiş, siyaset ve zaman üstü düşünebilme enginliğine sahip kişilerden oluşan bir Seçici Kurul tarafından belirlendi. Bu yıl 10.kez düzenlenen ödülleri belirlemek için seçici kurulda Prof.Dr. Cevat Geray, Prof.Dr Ruşen Keleş, Erdoğan Bilenser, Prof.Dr Neslihan Dostoğlu, Sadun Emre Alp, Prof.Dr Mete Tapan, Prof. Dr Handan Türkoğlu yer aldı.

Kent ekonomisini canlandırmayı ve istihdamı arttırmayı amaçlayan ve kentin kaynaklarını etkin kullanarak ekonomik sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik projelerin değerlendirildiği “Kent Ekonomisine Katkı” kategorisinde ödülü Seferihisar Belediyesi almaya hak kazandı. Seçici Kurul, “Alım Garantili Karakılçık Buğdayı” uygulamasını Türkiye’nin kent ekonomisine katkı veren en iyi projesi olarak seçti.

Tohumu Ücretsiz Veriyor Hasat Zamanı İki Katından Geri Alıyoruz

Ödülü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özelkalem Dergisi İmtiyaz Sahibi Erengül Bilenser’in elinden aldı.

Ödülün ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Soyer; “ Bu bizim için büyük bir gurur. Dört ana başlıkla Başka Bir Tarım Mümkün diyerek projeler üretiyoruz. Birincisi üretici pazarları. İkincisi üretici birlikleri kooperatifler, tek tek üreticileri aracıyla muhatap olmaktan kurtaran birlikler. Üçüncüsü ürünü işlemek tarım ürününü bir sanayi ürünü haline getirmek. Dördüncüsü, yerli tohuma sahip çıkmak. Bu başlıklar çerçevesinde çiftçimizin, köylümüzün daha çok üretmesi ve ekmeğini büyütmesi için çalışıyoruz. Karakılçık Buğdayı da Tohum Takas Şenliklerimizde yok olmak üzereyken bir köylü amcamızın sandığında bulduğumuz son tohumdu. Uzun süre çalıştık, Can Yücel Tohum Merkezi’mizde çoğaltmayı başardık. Sonra buğdayından yüz yıl önceki tekniklerle ekmek ürettik Ata Ekmeği adını verdik. Şimdi bu tohumları Ulamış Köyü’nde başlattığımız uygulamayla köylümüze ücretsiz dağıtıyoruz. Köylümüz tohumu yetiştiriyor ve biz hasat zamanı geldiğinde devletin açıkladığı taban buğday fiyatının iki katından satın alıyoruz. Ülkemizde uygulanan tarım politikalarının ne sonuçlar verdiğini, insanların topraklarından koptuğunu, uzaklaştığını, üretimden para kazanamadığını bu nedenle üretmekten vazgeçtiğini hepimiz çok net biliyoruz. Bu şekilde köylümüzü üretmeye teşvik ediyoruz ve daha çok kazanmasını sağlıyoruz. Seçici kurula bu uygulamamızı ödüle layık gördüğü için teşekkür ediyor, bu ödülün vermiş olduğu sorumlulukla daha çok çalışacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.