Davutoğlu'nun bunlardan haberi var mı?

Tayyip Erdoğan Hükümeti dış politikanın peşini tamamen bıraktı.

Erdoğan Çankaya'yı düşlerken, Davutoğlu'nun da rüyalarını Başbakanlık süslüyor.

Erdoğan kolayını buldu. Haberlere yasak koydurup kamuoyunun öğrenmesini önlüyor.


Davutoğlu'nun Washington'da eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la 'çak çak' yaptığı günler artık geride kaldı.

Dışişleri Bakanı John Kerry'le aralarındaki boy farkından olacak kolları 'çak çak' için bir hizaya gelmiyor.

Kerry, Irak'ta Mesut Barzani'yle konuştu. İkili, Kürtlerin kendi kaderini tayinle ilgili (buna diplomasi dilinde bağımsızlık diyorlar) anlaştı.

Barzani, mesajının Beyaz Saray'a iletilmesi amacıyla Washington'a bir heyet gönderdi.

Bu arada, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye ve KKTC'deki Hıristiyan mülklerinin ABD Dışişleri Bakanılığı'nca takip edilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.

Tasarı, Ermeni lobisinin yoğun baskıları sonucu, oy çokluğuyla kabul edildi.

Tasarı, Hıristiyanların sahip olduğu bütün malların kataloğunun yapılmasını içeriyor. Tasarı bağlayıcı değil deniyorsa da, tazminat davaları açılmasını sağlayacak tehlikeli bir sürecin yolunu açabilir.

Bitmedi.

Kongre'de sırada bekleyen Türkiye aleyhtarı birçok tasarı daha var.

Temsilciler Meclisi'nde Milletvekili David Valadao ile New Jersey Senatörü Robert Menendez'in verdiği sözde Ermeni soykırım tasarısı pusuda bekliyor.

Temsilciler Meclisi'nde Yunan asıllı Florida Milletvekili Gus Bilirakis ile Yunan asıllı Maryland Milletvekili John Sarbanes'in Kıbrıs ve Fener Patrikhanesi konularında ikişer karar tasarıları bulunuyor.

Öte yandan bir süre önce AKP Hükümeti'ni eleştirdiği için Ankara'nın baskısıyla istifa etmek zorunda kalan American-Turkish Council (ATC), Amerikan-Türk Konseyi, üst yönetiminin istifalarını geri çevirdi.

ATC’nin başkanlığına atanan NATO eski Başkomutanı Orgeneral James Jones kuruluşun yönetim kurulunun 1 Haziran’da istifa eden emekli büyükelçi James Holmes ve İcra Kurulu Başkanı Canan Büyüküstün’ün istifalarını geri çevirdiğini açıkladı

Önceki ve Sonraki Yazılar