Yok deve!

Çok acayip bir yer haline getirdiler memleketi. Şimdi de, “Kürtaj yaptıran beş deve ceza tazminatı öder” diye fetva vermiş Diyanet. Arabistan’ın ilkel ölçü birimleriyle toplumsal hayata yön vermeye çalışan bu saçma sapan kurumun başındaki zatı muhterem de deveye binsin diyeceğim de, utanmazlık diz boyu, bu fukara milletin paralarıyla alınan milyonluk makam arabasını kullanmayı tercih ediyor adam...
Biliyorsunuz, geçen hafta da ‘sapık fetva’ vakası yaşandı. Bunlar gibi kimi insanlar, yüzyıllardır hangi akrabalarıyla, kaç yaşında ve hangi pozisyonlarda halvet olabileceklerini tartışıp duruyor işte!
Tabii iktidarda ne kadar hırsız, arsız, uğursuz, katil, sapık falan varsa, iyi numara buldular. Sapık fetva vakasında da aynı numaraya bağladılar işi; neymiş, ‘paralelciler’in işiymiş bunlar, onlar Diyanet’i zor duruma sokmak için böyle sorular soruyormuş. Hadi, diyelim bu ‘paralelciler’ sapık, böyle acayip sorular soruyor. Sen ne diye sapık sapık cevaplar yazıyorsun?
Bu fukara millet milyarlarca dolarlık bütçeyi işte bu sapıklıklar için havaya savurup duruyor...

***
Bu memlekete yazık, günah...


Örgütlü bir sapıklıkla muhatabız. Bunların bürokratları, dernek başkanları çocuk tecavüzcüsü; ilahiyat profesörleri çocuk pornocusu; tarikat ehli kendi anasının dizinden tahrik oluyor...
Bu sapıklık sürsün diye, hırsızlığa ve katliama kimse ses çıkarmasın diye karanlık çağların develeriyle toplumu biçimlendirmeye çalışıyorlar.
Toplumun en geri yanlarına seslenirken, akademiyi katletmeye çalışıyorlar. ‘Barış’ için ses veren akademisyenleri linç etmek istiyorlar. Elin hapçı mafyozu, “Kanlarıyla duş alacağız” diye aydınları tehdit ediyor, kimsenin tındığı yok!
Hitler en azından bilimden faydalanmaya çalışmıştı. Bunlar kustukları çamurla bütün bilimlerin üzerini kirletiyorlar. Geliştirdikleri faşizm benzeri gericiliğe, hurafeleri ve yobazlığı ekliyorlar. Fikir hayatı bitirilmiş, sapıkların, mafyozların elinde mala-davara döndürülmüş bir kütle yaratmak istiyorlar.
Beceriyorlar... Misal, İTÜ’de dersler Cuma namazına göre yeniden düzenleniyor!
***
Hatırlıyor musunuz? Bir aralar bu ülkede ‘ulusalcı’ denen zevat ordudan medet umuyordu. Gericiliğe karşı güvence olarak orduyu görüyorlardı. Ordu tapıncı, şimdi yerini ‘vatan savaşı’ teranesine bıraktı, eski ‘Ergenekoncu’ tayfa şimdi AKP etrafında kenetlendi.
Karşı kutuplarındaki liberal şarlatanlar ise ‘Darbelere Karşı 70 Milyon Adım’ gibi rezil kampanyalar örgütlüyor, bu ordudan darbe çıkacağı izlenimini topluma yaymak için tepiniyorlardı. AKP’ye payandalık yapıyorlardı.
Sahi, ne oldu o orduya? Emperyalist efendileri izin mi vermedi darbe yapmalarına?
Bakın, şimdi Hasan Karakaya gibi tiplerin arkasından helva pişirecek kıvama geldiler.
Ve yarın Genelkurmay’ın önünden geçenler muhtemelen kapısına asılmış bir not görecek: “Cumaya gittim, gelicem!”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar