Yunanistan 11 Milyon İstanbul 20 Milyon

Sayısal çoğunluğuyla ifade ederken, bundan övünmeyecek hatta birçok nedene dayalı suçluluk duyacak bir kuşak olduğumuzu unutmamalıyız.
Neredeyse bir ülkenin 2 katı nüfusa sahip bir İstanbul’u örnekleyerek bazı değerlendirmeler yapalım.
Tarihi önemini stratejik konumu ile değerlendirdiğinizde yeryüzünde bir eşi daha yok.
İşte bu nedenden Türkiye’nin bugünkü sorunlarında payı çok büyük…
Binlerce yıl medeniyetler beşiği ve ülke için “cazibe” merkezi olması nedeniyle ülke bütünlüğünü tehlikeye atabileceğini gören tek lider ATATÜRK olmuş.
Geniş topraklara sahip genç Türkiye Cumhuriyeti’nde sosyal devlet olma, başkent olma özelliğini Ankara’ya verip ülkenin merkezine taşıdığı gelişme anlayışı ile Anadolu’yu kalkındırmaya öncelik verecek adımlar kuruluşumuzda atılmıştı.
Ne var ki sonrasında ülke yönetiminde bulunanlar Emperyalistlerin isteği doğrultusunda İstanbul’u 20 milyon nüfusa sahip, ülkenin her yerinden göç alan, Anadolu’nun kalkınmasını durduran bir noktaya taşıdı.
Son 15 yıldır sürdürülen siyaset bu anlayışa son darbeyi vurarak, kültür ve tarihi yok eden 20 milyonluk “Metrokargaşa” yarattı.
Anadolu insanının yaşadığı topraklarda hak ettiği yatırımlardan yoksun bırakılması için kaynakların İstanbul ağırlıklı kullanılması, bizi sosyal devlet özelliğinden uzaklaştırdı.
Gün gelecek bu yanlışlardan dönerek Doğu, Güneydoğu’dan başlayarak her köşemize İstanbul kadar yatırım yapılacak yönetim anlayışları bu ülkeyi yönetecek inancındayız.
Bu gerçeklerin yanında bir başka gerçeği dikkate alınca basın ve yayın organlarının sorumluluk temelindeki yayınlarında İstanbul’a ayrı bir yer ayırması gerekiyor.
Mensubu olduğum HalkTV yönetimi bu sorumlukla İstanbul için sürekli olacak bir program yapmayı planladı.
“Tuba Emlek’le İSTANBUL” adıyla bundan böyle akşam kuşağında buluşacağız.
HalkTV İstanbul stüdyolarından canlı olarak, sadece stüdyoya bağlı kalmadan, izleyicilerin ayırdıkları zamana saygılı bir konseptle ben ve ekip arkadaşlarımız karşınızda olacağız.
Her gün seçilen konuya katkı verebilecek konuklarla, gelecek için umutları çoğaltan, birlikte empati yapacağımız zamanlar geçireceğiz.
Ülkenin her yerinden ve nüfusumuzun dörtte birinin yaşadığı İstanbul’u konuştukça “Nasıl bir İstanbul istiyorsak öyle bir Anadolu” hedefinin sorumluluğunu paylaşacağız.
“Yeşil alanlara kaç, rant peşinde olanlara tut” der gibi heba edilen İstanbul’un tarih, sanat, kültürü ile yaşayanların huzuru ne kadar iyileştirilebilir düşüncesi ile sizlere ayna tutacağız.
2 Mayıs Salı gününden itibaren hafta içi hergün17.00’de HalkTV’de buluşmak üzere.
Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar