15 CHP'li vekilin, İyi Parti'ye geçmesine İzmir başkanları ne dedi?

15 CHP'li vekilin, İyi Parti'ye geçmesine İzmir başkanları ne dedi?

İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceği tartışmaları gölgesinde Meclis'te grup kurma sayısına ulaşarak seçimlere doğrudan katılma hakkı elde etmesi adına CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 15 vekil istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.

Özgür TUĞRUL / YURT-İZMİR

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılanlar arasında İzmir’den bir tek Tacettin Bayır yer aldı. Böylece İYİ Parti’nin İzmir’de Genel Sekreteri Aytun Çıray dışında ikinci vekili de Tacettin Bayır oldu.

Siyaset gündemine damga vuran gelişme sonrası İzmir’de iki partinin il başkanlarından değerlendirmeler geldi.

MEVZU VATANSA... 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel kararı şu sözlerle değerlendirdi:  Demokrasinin gerçek anlamda gerçekleşmesi için İYİ Parti’nin seçimlere girmesi gerekiyor. Bu anlamda partimiz önemli bir adım atmıştır. Vekillerimiz de fedakarlık yaptı. Vekillerimiz demokrasi adına zırh oldu. İYİ Parti’nin Meclis’te grup kuracak olmasıyla seçime girip giremeyeceği tartışmalarına nokta konduğunu düşünüyorum. CHP ve İYİ Parti’ye geçen 15 vekil ülkenin demokrasi mücadelesine önemli bir katkı koydu. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Tacettin Bayır fedakarlık yapmıştır. Özveri yapmıştır. Tacettin Bayır’ın CHP’liliği, parti için verdiği emek, mücadele tartışılmaz. Mücadelesine İYİ Parti’de devam edecek.

DEMOKRASİ VURGUSU VE CHP’YE TEŞEKKÜR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar da yaşanan gelişme ve Bayır’ın aralarına katılmasını değerlendirdi.

Ulupınar şunları söyledi: Demokrasi adına çok sevindirici… İYİ Parti’yi millet umut olarak görüyordu. Seçime girecek girmeyecek açıklamalarının belirsizliği millette basınç yaratmıştı. Bu basınç kalktı. Vatandaşlarda mutlu olmuştur. CHP’ye demokratik tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’den aramıza katılan Tacettin Bey çok değerli bir vekil. Demokrasi adına hareket etti. Aramıza hoş geldi. Şeref verdi. İlk günden biz nasıl İYİ Partiliysek bu saatten sonra Tacettin Bey’i de bir yabancı gibi değil bizimle birlikte ilk günden İYİ Partili olarak görürüz…