420 çocuğa bisikletli namaz ‘teşviki’

420 çocuğa bisikletli namaz ‘teşviki’

AKP’nin “dindar nesil” projesi kapsamında başlattığı ve il müftülüklerinin de desteğiyle yürütülen “40 gün sabah namazı için camiye gel, bisikletini al” etkinliği İstanbul’da sona erdi. Proje, “Küçük yaştaki çocukları dine alet ediyorlar” denilerek çokça eleştirilmişti. Tepki ve eleştirilere rağmen yürütülen proje kapsamında 40 gün sabah namazına gittiği tespit edilen çocuklara bisiklet verildi.

BirGün'ün haberine göre; Türkiye’nin birçok noktasında başlatılan uygulamanın İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Yavuz Sultan Selim Camii’ndeki bölümü tamamlandı. İl Müftülüğü’nün resmi internet sitesinden, toplam 420 genç ve çocuğa bisiklet verildiği duyuruldu. Yavuz Sultan Selim Cami imamı Abdullah Kılıç etkinlikle ilgili, “Çocuk ve gençlerin camiye gitmesi yetişkinleri fazlasıyla memnun ediyor” ifadelerini kullandı. Aralarında Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz ve AKP’nin İBB Grup Başkanvekili Temel Başalan gibi isimlerin de bulunduğu AKP’liler etkinliğe destek verdi.

UZMANLARDAN TEPKİ

AKP’nin çocuklara yönelik gerici eğitim politikaları kapsamında 2012 yılında başlatılan “Sabah namazına gelen çocuklara ödül” projesi ilk olarak Siirt’te hayata geçirildi. Yaşları 7 ila 17 arasında değişen öğrencileri kapsayan, çocuk psikologlarının, “Küçük yaşta çocuklara soyut, manevi değerleri aşılamaya çalışmak, çocuğun ruh sağlığını ileri yaşlarda kötü etkiler” sözleriyle eleştirdiği proje özendirici çeşitli hediyeler verilerek ülkenin birçok noktasında gerçekleştirildi.

Yaz Kuran kurslarının başlangıç tarihini okulların kapanışının hemen ardına denk getiren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyasi iktidarla ortaklaşa yürüttüğü, “kesintisiz din eğitimi” de hız kesmeden devam ediyor. Bisiklet teşvikiyle 40 gün süresince sabah namazı için camiye giden çocukların, ödül olarak aldıkları bisikletleriyle Kuran kurslarına da gideceği ifade edildi.