50 bin kişi şeyhe koştu

50 bin kişi şeyhe koştu

Batman'ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Örmegöze Köyü’nde Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliğine 50 bin kişi katıldı. Köye 5 bin çadır kuruldu, 50 bin davetli, 1 kilometrelik sofrada yemek yedi.

DHA'nın haberine göre Örmegöze Köyü’ne gelenler Nakşibendi tarikatının bir kolu olan Zilan şeyhlerinden Şeyh Halid’in türbesine giderek dua etti. Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden 50 bin kişi köye gitti. 2 gün süren etkinlikte ilahi yarışmasında dereceye girenlere koyun ve bazı hediyelerin verileceği duyuruldu.

1954'te hayatını kaybeden Şeyh Halid’in torunu Şeyh Selman Bağdu, 1955 yılından bu yana etkinliğin devam ettirildiğini söyleyerek "Türbede yaklaşık 5 bin çadır kurduk. 60 yıllık geleneğin sürdüğü türbede konuklarımız bu yıl da aş dökme ve anma etkinliklerinde bulunuyor. Bu yıl türbede ana temamız dünyada ve ülkemizde barış mesajını vermektir" dedi.

Köyde davetliler için bir kilometrelik sofra kuruldu. 4 ton et, 2 ton bulgur ve pirinç ile yapılan güveç, tatlı ve 200 bin ekmek tüketildi.