64 ülkeye Türk mutfağı tanıtıldı

64 ülkeye Türk mutfağı tanıtıldı

18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen "Türk Yemekleri Sergisi"nde birbirinden lezzetli yemekler yerli ve yabancı konukların beğenisine sunuldu.

Bu yıl 18'ncisi düzenlenen ve Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez "Dünyanın En İyi Festivali" ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen "Türk Yemekleri Sergisi" festivale katılan yabancı vatandaşların ilgi odağı oldu.

500 Büyükçekmeceli kadının kendi imkanlarıyla hazırladı

500 Büyükçekmeceli kadının kendi imkanlarıyla hazırladığı yemeklerden oluşan sergi Dalyan Sanat Cafe'de 64 ülkeden festivale katılan 1330 sanat elçisinin beğenisine sunuldu. Büyükçekmeceli kadınlar kendi elleriyle yaptıkları Türk mutfağının zengin yemek çeşitlerini yine yabancı konuklara kendi elleriyle ikram ettiler.

“Dünya gençliğine kültürümüzü tanıtıyoruz”

Büyükçekmece'de oturan ev hanımlarının Türkiye'nin doğusundan batısına birçok yörenin yemeklerini yaparak sergiye geldiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmeceliler kendi yörelerinin yemeklerini pişiriyorlar, günlerce hazırlanıyorlar. Burada "Türk Yemekleri Sergisi" adı altında 18 yıldan beri sergiliyorlar. Dünyanın dört bir yanından gelen genç kültür elçileri de en çok Türk yemeklerinin tanıtım gününü seviyor. Festival kapsamında Boğaz gezisi sonrası Anadolu Kavağı'nda onlara balık ekmek ikram ediyoruz. Geziyi ve Büyükçekmece'nin misafirperverliğini unutmuyorlar. 18'nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin amacı bu dünya gençliğini buluşturup kendi ülkemizin kültürünün tanıtmak" dedi.