banner87

Ağız ve diş sağlığı Bornova’da anlatıldı

Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili bilinmeyenler, Bornova Belediyesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliğinde düzenlenen panelde anlatıldı.

Ağız ve diş sağlığı Bornova’da anlatıldı

Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili bilinmeyenler, Bornova Belediyesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliğinde düzenlenen panelde anlatıldı.

25 Mart 2018 Pazar 15:33
Ağız ve diş sağlığı Bornova’da anlatıldı

 Panelde konuşan Prof. Dr. Ali Gürkan, beslenme ve konuşmaya yarayan dişlerin yüz estetiği için de çok önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Arzu Yetkiner ise ana dişleri koruyan süt dişlerinin kesinlikle erken çektirilmemesi uyarısında bulundu Prof. Dr. Ali Gürkan ile Doç. Dr. Arzu Yetkiner’in konuşmacı olduğu “Ağız ve Diş Sağılığı Paneli” Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. “Sorunlar ve Sorular” başlığıyla düzenlenen panelde, “Dişler nasıl fırçalanır? Kullanacağımız diş fırçası ve macunu hangi özelliklerde olmalı? Diş fırçamızı hangi sıklıkla değiştirmeliyiz?” gibi pek çok soruya yanıt verildi.
Yüz Estetiği İçin Dişler Önemli
Beslenme ve konuşmaya yarayan dişlerin yüz estetiği için de çok önemli olduğunu vurguluyan Prof. Dr. Ali Gürkan, “Dişinde maydanoz kalmış bir kişinin tek kulağı olmasa da biz önce onun dişindeki maydanozu görürüz. Bir uzvunun eksikliğini farketmeyiz bile” diye konuştu. Gürkan, daha çok çürük ve iltihaplardan kaynaklanan ağız kokusunun kişinin toplumdan soyutlanmasına bile neden olduğunu da dikkat çekti; “Bunun önüne geçmek sabah evden çıkmadan ve gece yatmadan önce olmak üzere dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin” dedi.

'SÜT DİŞLERİ ERKEN ÇEKTİRİLMEMELİ'

Doç. Dr. Arzu Yetkiner ise kendilerine böylesi önemli bir konuda toplumu bilgilendirme imkanı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Süt dişlerinin önemini anlatan Yetkiner, “Süt dişleri ana dişlerimizi koruyan dişlerdir. O yüzden kesinlikle erken çektirmemeli ve sorun yaşadığımızda tedavi ettirmeliyiz” diye konuştu. Beslenmenin diş sağlığını doğrudan etkilediğini anlatan Doç. Dr. Arzu Yetkiner, “Tatlıyı ana öğünlerde tüketelim ki; asit üretimini engelleyelim. Ara öğünlerde peynir, fıstık gibi asit üretmeyen gıdaları tercih edelim” dedi.
 

Önerilen Haberler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.