Akın: Devlet sporu ve sporcuyu korumakla yükümlüdür

Akın: Devlet sporu ve sporcuyu korumakla yükümlüdür

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’in spor altyapısını Gençlik ve Spor Bakanı’na sordu.

Akın sporun ve sporcunun geliştirilmesi için devletin her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Akın’ın soru önergesi şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 59. Maddesinde; “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.” hükmü mevcuttur. Bu konuyla ilgili olarak;

1) Balıkesir ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlara ait toplam kaç proje vardır? Bunlar nelerdir?

2) Var ise bu projelerin kaçı tamamlanmıştır? Başlama ve bitirilme tarihleri nelerdir?

3) Balıkesir ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 2014-2018 yılları arasında düzenlenen ihaleleri alan firmalar hangileridir?

4) Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014-2018 yılları bütçesinde Balıkesir ili için ayrılan kaynak miktarı ne kadardır? Balıkesir diğer illere göre kaçıncı sıradadır?

5) Balıkesir ilinde toplam kaç adet spor sahası vardır? Bu sahalardan spor yapmaya elverişli olmayanlar hakkında bir çalışmanız mevcut mudur?

6) Balıkesir ilinde branşlara göre spor alt yapısının dağılımı nedir?

7) Balıkesir iline ait lisanslı sporcu sayısı kaçtır? Branşlara göre dağılımı nedir? Balıkesir iller bazında lisanslı sporcu sayısına göre kaçıncı sıradadır?