Altın fikirler İzmir'de yarıştı

Altın fikirler İzmir'de yarıştı

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İzmir Şubesi’nin ev sahipliğini yaptığı Altın Fikirler Akademisi (AFA) sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından 42 genç girişimci, fikirlerini, her biri alanında uzman isimlerle paylaştı. Akademide, birbirinden farklı ve yaratıcı projeler, ilk sınavını verdi.

Özgür TUĞRUL-JCI'ın ulusal projesi olarak daha önce İstanbul ve Ankara’da düzenlenen akademinin 3. ayağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Akademide İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi - Embryonix TTO, Yaşar Üniversitesi - Minerva Kuluçka Merkezi, Ege Üniversitesi - EBİLTEM TTO, Celal Bayar Üniversitesi - Manisa Teknokent, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi - Teknopark İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi - DETTO, İZİKAD, EGİAD ve sponsor yönetim danışmanlığı firmalarından mentör ve eğitmen desteği alındı.
 
GİRİŞİMCİ ADAYLARI PROJELERİNİ TESLİM ETTİ 
 
İki gün süren akademi boyunca girişimci adayları, fikirlerinde ufuk açacak yeni bilgiler edindi. 5N 1K JCI Global sunumuyla açılışı yapılan akademide, takım çalışmaları gerçekleştirildi. Canvas İş Modeli’ne ilişkin detaylı bir eğitim alan girişimci adayları, mentörlerle buluşarak hayata geçirmek istedikleri projelerini anlattı, çözüm önerilerini dinledi. Start- Up hukuku ile ilgili olarak da bilgilendirilen katılımcılar, marka yaratma ve yönetimiyle ilgili sunumu dinledi. Akademinin son gününde de proje sunumu ve dosya teslimi gerçekleştiren girişimci adayları, kendileri için hazırlanan pastayı keserek, akademiye veda etti.


 
JCI İzmir Şube Başkanı Mehemt Altuğ Türkdalı, kendi iş modelini kurmak isteyen girişimci adaylarına kapılarını açtıklarını söyledi. 2 gün boyunca sıkı ve eğlenceli eğitim ile girişimcilerin kendilerine yeni yollar çizdiğini aktaran Türkdalı, “Serkan Özizmirli’den Ufuk Batum’a kadar, alanında uzman birçok isim akademide eğitim verdi. Girişimci adayları mentörlerle bire bir çalışma imkanı da buldu. Organizasyonun altından başarıyla kalktık ve girişimci adayları buradan memnun ayrıldı. Bunda proje destekçilerimizin büyük emeği var” dedi.
 
Türkdalı, girişimci adaylarının birbirinden farklı projeleri paylaştığını da sözlerine ekleyerek, “Birbirinden farklı projeleri dinleme imkanı bulduk. Bunlar içerisinde Down sendromlu çocukların hayatını kolaylaştıracak adımlardan, e-ticaret modellerine kadar geniş bir skaladaki projelerdi. Bunlar, İstanbul ve Ankara’daki sunumlarla birlikte değerlendirilecek. Finale kalanlar ise ileri bir tarihte ödüllendirilecek” diye konuştu.