Anadolu yakasının giriş - çıkışları tutuldu

Anadolu yakasının giriş - çıkışları tutuldu

İstanbul Anadolu Yakası’nda suçluların yakalanmasına yönelik “Kurt Kapanı 6” uygulaması başlatıldı. Anadolu Yakası’na denizden ve karadan giriş çıkışlarda uygulama noktası oluşturuldu. Uygulamada bin polisin görev yaptığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, daha önce 5 kez düzenlenen “Kurt Kapanı” uygulamasının altıncısını gerçekleştirdi. Anadolu Yakası'nda suçluların yakalanması, suça aletlerinin ele geçirilmesi amaçlı uygulama için Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Özel Harekat Şube Müdürlükleri'nden bin polis görevlendirildi. Ayrıca, teknelerin denetlenmesi için Deniz Polisi ve havadan polis helikopteri ile destek veren Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri de uygulamada yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın yardımcıları tarafından planlaması yapılan uygulama için Anadolu Yakası'ndaki tüm giriş ve çıkışlarda uygulama noktaları oluşturuldu. Metro Metrobüs durakları ve önemli meydanlarda da ekipler yönlendirildi. Vapur iskeleleri de uygulama yapılan bir diğer nokta oldu.

Uygulama saat 14.00'de başladı. Polis ekipleri şüpheli görülen kişileri ve araçları durduruyor. Şüphelilerin Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) suç kayıtlarına bakılıyor. Şüphelilerin üst araması ile araçlarda inceleme yapılıyor. Deniz polisi ise kıyıdaki teknelerde denetleme yapıyor. Polis helikopterleri ise yapılan uçuşlarla uygulama noktalarındaki güvenliği kontrol ediyor. Uygulama noktalarından kaçmaya çalışan sürücüler yada yaşanan olumsuz durumlar, anında kontrol merkezine bildiriliyor. Uygulamaların saat 16.00'da bitirilmesi bekleniyor.