Ankara direniyor: Veli Saçılık'a gözaltı

Ankara direniyor: Veli Saçılık'a gözaltı

Nuriye Gülmen’in Yüksel Caddesi’nde başlattığı direniş 199. gününde devam ediyor. “İşimizi istiyoruz” diyerek alana yeniden gelen Veli Saçılık ile çekim yapan Oktay İnce, polislerin müdahalesiyle gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen’in 199 gün önce başlatmış olduğu direniş, Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından devam ediyor. OHAL KHK’si ile ihraç edilen Veli Saçılık, “İşimizi geri istiyoruz” diyerek bugün saat 13.30’da yeniden Yüksel Caddesi’ne geldi.

Polisin TOMA ve bariyerlerle günlerdir ablukaya aldığı caddede OHAL ve KHK hukuksuzluğuna ses çıkaran Veli Saçılık’a polisler “Yaptığınız eylem yasa dışıdır” anonsu yapmaya başladı. Saçılık “Hangi kanun bana gösterir misiniz? Öyle bir kanun yok. Kanunlar benden yana” diyerek duruma tepki gösterirken, bir grup çevik alana getirildi. Konuşmasına izin verilmeden Saçılık polisler tarafından yine darp edilerek gözaltına alındı.

Bu sırada etrafta destek için alanda bulunanları uzaklaştırmaya çalışan polisler, çekim yapan Oktay İnce'yi de gözaltına aldı.