Apartman görevlileri yangın tatbikatındaydı!

Apartman görevlileri yangın tatbikatındaydı!

Beylikdüzü’nde yüzlerce apartman görevlisi, işlerinde daha da donanımlı hale gelmek için çeşitli eğitimlere katılıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin Mesleki becerilerini arttırmak ve birer “bina teknisyeni” olmaları amacıyla açtığı “Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi” nde birçok konuda eğitim alan kursiyerler, son olarak yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, BEYGEM bünyesindeki Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi eğitimlerini sürdürüyor. Apartman görevlileri son olarak teorik bilgilerin de verildiği yangın tatbikatına katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul İtfaiyesi’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen tatbikatta, hem katı hem sıvı yangınlara müdahaleler gösterildi. Tatbikata Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ve birim müdürleri de katıldı.

Şimdiye kadar 520 apartman görevlisini mezun eden Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi, şu anda 123 kişiyle kurslara devam ediyor. Mesleki becerilerini arttırmak ve birer “bina teknisyeni” olmaları amacıyla iki farklı merkezde eğitimlere katılan apartman görevlileri; Afet Bilinci ve Doğal Afetler İle Mücadele, Asansör Sistemleri, Bahçe ve Peyzaj, El ve Güç Aletleri Kullanımı, Etkili İletişim, Hijyen Eğitimi, İlk Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Temel Elektrik Tesisatları, Yangın Güvenlik Eğitimi derslerini işin uzmanlarından alıyor.

Proje kapsamında ayrıca ilçede görev yapan bin 200 apartman görevlisi tek tek ziyaret edilerek, eğitimlere katılımları sağlanıyor ve apartman görevlilerinin ailelerinin de yaralanabileceği kurs ve hizmetler hakkında bilgi veriliyor.