Ardahanlılar İstanbul’da Bal Festivali'nde buluştu

Ardahanlılar İstanbul’da Bal Festivali'nde buluştu

Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 2. Düzenlenen Ardahan’ı Tanıtma Günleri Bal Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 1. Düzenlenen Ardahan’ı Tanıtma Günlerinin 2.’nin düzenlendiği İstanbul Bakırköy Botanikpark’ta başta Ardahan’ın balı, kaşarı olmak üzere 80 vilayetin ürünlerinin yanı sıra gelenek ve görenekleri sergilendi.

Yöresel sanatçıların yanı sıra ulusal alanda ses ve sazları ile tanınan sanatçıların yer aldığı etkinlikte yöresel giyim kültürünü anlatan birde defile gerçekleştirildi.

Karatecilerin Kaşarları tanıttığı, Bal Güzeli Ses Yarışmasının düzenlendiği etkinlikte Bişi ve Kete başta olmak üzere yöresel ürünlerin bal ve kaşarla tattırıldığı 2. Ardahan’ı Tanıtma Günlerinde Ardahanlı yazarlar, şairler, heykel trajcılar da ‘Kültür Sokağı’ açarak etkinliğe destek verdiler.

Bakırköy Belediyesinin destek verdiği Botanikpark’ta gerçekleşen ve Yerel ve Ulusal Basının yanı sıra sanal ortam da olağanüstü bir ilgi gördüğü dikkat çeken Ardahan’ı Tanıtma Günleri devam ediyor.