Artiz Mektebi Büyükçekmece’yi gülmekten kırdı geçti

Artiz Mektebi Büyükçekmece’yi gülmekten kırdı geçti

Başrollerini Müjdat Gezen, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık ve Betül Demir'in oynadığı “ Artiz Mektebi” Büyükçekmece’de sahnelendi.

Büyükçekmecelilerin yoğun ilgi gösterdiği oyun zaman zaman seyirciyi kahkahaya boğarken, finalde ayakta alkışlandı.

Oyuna ilgi çok yoğun oldu

Büyükçekmece Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ederken bu kez Türkiye’de çok sevilen ve her kesimin büyük bir beğeni ile izlediği “Artiz Mektebi” sahnelendi. Kandemir Kondur ve Müjdat Gezen tarafından kaleme alınan, müziklerini Betül Demir ve Emirhan Cengiz’in yaptığı oyunun başrol oyuncuları ise Müjdat Gezen, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, Betül Demir’di. Oyun bir konservatuvarda geçen komik olayları anlatırken günümüz "Eğitim sistemindeki çarpıklıklar"ı mizahi bir dille yansıtıyor.

Başkan Akgün: Onur ve mutluluk duyduk

Artiz Mektebi ayrıca birbirinden komik tiplemeleriyle ve Müjdat Gezen'in kendine has üslubuyla zaman zaman seyirciyi kahkahaya boğdu. Oyunun finalinde ise Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce izleyici ayakta alkışladı.

Oyun sonunda sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin en başarılı tiyatrolarından bir tanesi olan Müjdat Gezen Tiyatrosu’nu kültür ve sanat kenti Büyükçekmece’de ağırlamaktan dolayı onur ve mutluluk duyduklarını belirterek; ortaya koydukları performans için Müjdat Gezen ve oyuncuları kutladı.