Avcılar'da Kadın ve Aile Dayanışma Merkezi açılıyor!

Avcılar'da Kadın ve Aile Dayanışma Merkezi açılıyor!

Avcılar'da 26 yıl önce iş çıkışı evine dönerken kimliği tespit edilemeyen bir cani tarafından tecavüz edilip öldürülen 5 aylık hamile Gülsevin Buket Değirmenci'nin adı Firuzköy Mahallesi'ndeki Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi'ne veriliyor.

Avcılar Belediye Meclisi, geçen şubat ayında yaptığı toplantıda CHP'li üyelerin önerisi ile dosyası 25 yıllık yasal sürede aydınlatılamadığı için 'faili meçhul' olarak rafa kaldırılan Gülsevin Buket Değirmenci'nin adının unutulmaması için yaptırılan Kadın ve Aile Danışma Merkezi'ne verilmesini oy birliği ile kabul etti.

MERKEZ TAMAMLANDI

Firuzköy Mahallesi'nde yapımı tamamlanan merkez, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararla kabul edilen '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde açılacak. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, aile hekimliği yaptığı dönemde meydana gelen menfur olayın kurbanı Gülsevin Buket Değirmenci adını yaşatmak ve benzer acı olayların yaşanmaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Toprak Benli, bütün Avcılar halkını cumartesi günü yapılacak açılışa davet etti.