Aziz Kocaoğlu bu kez il yönetimiyle

Aziz Kocaoğlu bu kez il yönetimiyle

İl kongresi sürecinde ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu il binasında Başkan Güven ve yönetim kuruluyla bir araya geldi.

Özgür TUĞRUL / YURT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun il kongresi sürecinde 'birleştirici uzlaşı adayı' arayışları devam ediyor. 

İlçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu bu kez il binasında bir zirve düzenledi.  Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda görüş, öneri ve talepleri dinledi.

İl Başkanı Güven geçtiğimiz günlerde, 'adaylığımı ilerleyen günlerde gerçekleşecek temaslar sonrasında açıklamayı düşünüyorum' şeklinde açıklama yapmıştı. Zirve sonrasında Güven'in adaylıkla ilgili kararını açıklayabileceği belirtildi.

İKİNCİ BÖLÜM BİREBİR GÖRÜŞMELER

Toplantı arasında açıklamalarda bulunan Güven önemli ifadeler kullandı. Ayrıca toplantının ikinci bölümünün birebir görüşmelerle devam ettiği belirtildi. 

35 KİŞİLİK ZİRVE

Güven, "26 yönetim kurulu üyesi, 7 disiplin kurulu üyesi arkadaşımız, ben ve Aziz Bey ile toplam 35 kişi düşüncelerimizi paylaştık. Ben de yaşadığımız süreci özetledim. İyi işler yaptığımızı, başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğimizi söyledim. 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini söyledik. Benim de 10 Ağustos'ta göreve geldiğimi söyledim. Yönetim olarak  görevde olduğumuz süre üzerinden 2 yıl bir hafta geçti. Bu sürede görevi en iyi şekilde yaptığımızı söyledim. Yönetimimiz tüm partililerimize eşit mesafede oldu. Referandumda yüzde 69 gibi bir netice aldık. Ardından genel başkanımızın yürüyüşü, Adalet Kurultayı'na aktif bir şekilde katıldık. İzmir örgütü tüm buluşmalara katıldık" diye konuştu. 

ZANNEDERSEM ARKADAŞLAR İSİM VERMEK İSTİYOR

Güven, "Delege seçimleriyle başlayan süreç, ilçe kongreleri sürecini iyi bir şekilde götürdük. Ilıman bir iklim oluşturduk. Pozitif süreç tamamlanmak üzere. 7 Ocak'ta kongremizi yapacağız. Genel başkanımızın katılma ihtimali çok yüksek. bunu yaparken bir önceki il kongresi gibi ayrışma olmasın diye bir arayış var partimizde. Bu arayış konusunda Aziz Bey'in çabası var. O nedenle bizi ziyaret etti. Bize düşüncelerini paylaştı. Ardından arkadaşlarımız düşüncelerini birebir anlatmak istiyorlar. Zannediyorum isim vermek istiyorlar. Şu an Aziz Bey tek tek görüşmelere başladı. Süreç devam ediyor. Aziz Bey'in başlattığı süreç ne şekilde sonuçlanır bilemiyorum. İnşallah olumlu sonuçlanır" dedi.