Babadan oğula devam eden yarım asırlık kebapçılık

Babadan oğula devam eden yarım asırlık kebapçılık

Babalarının Adana Tren Gar’ında başladığı kebapçılık mesleğini üç kardeş yarım asırdır devam ettiriyor.

Babalarının 1950’de Adana Tren Gar’ında “Meşhur Kebapçı Teyzeoğlu’nun Yeri” olarak başladığı kebapçılık mesleğini abi Yusuf Antekeli başta olmak üzere İlhan Antekeli ve İbrahim Antekeli kardeşler yarım asırdır aynı yerde, seyyar tezgâhta devam ettiriyor.

Adana dendiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Adana Kebabını, merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Caddesinin girişinde yer alan mavi boyalı, yaklaştığınızda mangaldan dumanı tüten seyyar tezgah olan “Meşhur Kebapçı Teyzeoğlu’nun Yeri” adlı yerde yiyebilirsiniz.

“Teyzeoğlu Kebapçılık” değil “Dezzeoğlu Kebapçılık” denildiğinde tüm Adanalıların yakından bildiği bu kebapçı birçok ünlü isme kebap tattırmanın yanında hem tadı hem ekonomisiyle buraya yolu düşenler için alternatif bir fırsat sunuyor.

Abi Yusuf Antekeli, İbrahim Antekeli ve İlhan Antekeli ile yaptığımız konuşmada babalarının seyyar tezgahta başlattığı kebapçılık mesleğini üç kardeş babalarının “Dürüst çalışın” öğüdüne sadık kalarak yarım asırdır devam ettirdiklerini ifade ettiler.

İlkokulda okurken okuldan kaçarak babasının yanında kebap satarak mesleği öğrendiğini anlatan abi Yusuf Antekeli, oranın müdavimleri arasında yer alan sanatçılar kendisini küçük olduğu için sevdiklerini ifade etti.

“Yılmaz Güney ve Nebahat Çehre ciğerimizi kebabımızı yedi”

Babasının yanında başladığı kebapçılıkta müşterilerin arasında ünlü sanatçıların da yer aldığını belirten Antekeli, ”Biz yıllarca orada olduğumuz için sanatçılar tarafından bilinirdik. Sanatçılar film çekiyordu İstasyonda. Yılmaz Güney, Nebehat Çehre gibi isimler ciğerimizi, kebabımızı yedi. Güney ve Çehre gibi isimlerin yanında tiyatrocu Rıza Akın, Menderes Samancılar, ünlü spor spikeri Ercan Taner, İbrahim Tatlıses, Hakan Altun,
Özcan Deniz vs. birçok ünlü kebabımızı yedi. “ dedi.

“Özcan Deniz’e Adana’dan kebap yolladım”

Aynı zamanda birçok ünlüye Adana’dan İstanbul’a kebap gönderdiklerini açıklayan Antekeli, “Buranın müdavimleri var. Buradan İstanbul’a sanatçılara kebap yolladım. Özcan Deniz’e yolladık. Rıza Akın buraya geldiğinde İstanbul’a dönmeden 1 gün önce siparişini veriyor” dedi.

Babasının devam ettirdiği kebapçılık mesleğine 1980’lerde dahil olduğunu açıklayan kardeş İbrahim Antekeli, askerden yeni döndüğünü ve karar vermesi gerektiğini o nedenle baba mesleğini devam ettirmenin en doğru iş olacağını ifade etti.

“Adana halkı tabla kebabını seviyor”

“Meşhur Kebapçı Teyzeoğlu’nun Yeri”nin diğer kebapçılardan farkının etinin günlük olmasının yanında ekonomik olduğunu kaydeden Antekeli şöyle dedi:

“Adana halkı tabla kebabını seviyor. Çünkü müşteri geçmişten bu yana tabla kebabını, tabla salatasını seviyor. Farkımızın kebapta kullandığımız etin günlük olmasının yanında Piyasada ortalama 25 - 30 lira olan kebabı vatandaşlar bizde 15 liraya yiyebiliyor.”

Babasının “Bu mesleği dürüst şekilde devam ettirin” öğüdünü yerine getirdiklerini belirten İlhan Tekeli, kebapçılık mesleği dışında hiçbir mesleği yapmayı düşünmediklerini açıkladı.

Sabahları işe 8.30’da başladıklarını, kendi aralarında iş bölümü yaptıklarını belirten Antekeli, “Sabah 8.30’da işe başlıyoruz. Abim yarın için pazardan alışveriş yapıyor. Biz de abim buraya gelene kadar yeşilliği, mangalı hazır etmeye çalışıyoruz. Öğleye doğru da servislere başlıyoruz. Akşam 7’ye kadar da devam ediyoruz” dedi. (Musa Çelik – Adana)