Bakırköy'de çevreci çocuklar yetişiyor

Bakırköy'de çevreci çocuklar yetişiyor

Bakırköy ilçe sınırları içerisindeki okulların katılımı ve çevre bilincinin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen Dünya Çevre Haftası  etkinlikleri, Bakırköy Belediyesi Botanik Park’ında gerçekleşti.

Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan binlerce çocuk hep beraber yapılan kahvaltının ardından, dans gösterileri ve kısa tiyatro oyunu ile doğada eğlencenin tadına vardı. Bakırköy Belediyesi’nin sunduğu çeşitli hediyelerle ve ikramlarla şölen havasında geçen etkinlikte çocuklara doğaya ve çevreye daha duyarlı bireyler olmaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu: “Geleceğin mimarları yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı İstanbul’un ender yeşil alanlarından olan Botanik Parkımızda bu anlamlı günde misafir etmekten kıvanç duyuyoruz. Onlara daha yeşil daha yaşanabilir kentler bırakmak en büyük amacımız ve dileğimiz. Yeşili seven doğaya sahip çıkan bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz.”dedi.