Bakırköy Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu açıldı!

Bakırköy Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu açıldı!

Bakırköy Çocuk Masası, Türkiye’de ilk kez, 11 Nisan 2016' tarihinde; çocuğu her tür ihmal, istismar ve fena muameleye karşı yerelde ve yakından korumak ve onların temel haklarından tam olarak faydalanabilmelerine destek vermek amacıyla Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı ve Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği işbirliğinde hayata geçirilmişti.

Geçen uygulama sürecinde doğan ihtiyacı karşılamak üzere bu defa Bakırköy Çocuk Masası’nın ikinci ayağı olan “Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu”  yine bir ilk olarak "Dünya Çocuk Hakları Günü"ne de rastlayan günde ,  çocuklarımızın hizmetine açıldı.

Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi bünyesinde hizmet verecek Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu'nun açılışına; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Kaymakamı Nazmi Ünlü, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi’nin yanı sıra

Çocuk Masası’nın paydaşları olarak; okulların müdür ve rehber öğretmenleri, öğrenciler, mahalle muhtarları,  sosyologlar, hukukçular, psikologlar, doktorlar, danışmanlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ‘Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’ hakkında açılış sırasında şu bilgileri paylaştı:” Bakırköy Çocuk Masası Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’nda; doktor, psikolog, avukat, sanatçı, sosyolog ve akademisyenler görev alarak;

Doğrudan veya  mahallelerindeki muhtarlıkları aracılığı ile bizzat başvuran çocuklara:

"Zararlı madde ve bağımlılıkla mücadele, Aile içi iletişim, Psikolojik destek, Sosyal dayanışma yardım, Hukuki destek, Sanatsal-kültürel, Sağlık ve spor, Şiddet-ihmal ve istismar, Engelli destek ve iletişimi, Eğitim-okul ve çevre iletişimi"   alanlarında hizmet sunacaklardır.”

ÖDÜLLÜ PROJE

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: ”Çocuk Masası çalışmamız Türkiye’de diğer yerel yönetimler tarafından da örnek alınarak uygulanmaya başlandı.2016 yılında hizmete açılan Çocuk Masası Projemizle yurt içinde pek çok değerli ödülü aldık. Geçtiğimiz günlerde katıldığım Avrupa Konseyi yerel yönetimler toplantısında da bu projemizi konsey üyelerine anlattım. Öyle umuyorum ki Avrupa Konseyi’nin de büyük ilgisini çeken bu projemiz Avrupa’da da ses getirecek ve ödüller alacağız. Emeği geçen tüm paydaşlarımızı kutluyorum, teşekkür ediyorum.”