Bakırköy, uluslararası şan yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Bakırköy, uluslararası şan yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde ,  Uluslararası Hans Gabor Belvedere Viyana Şan Yarışması Türkiye elemeleri Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye komite ve jüri başkanlığını bariton Sedat Öztoprak ‘ın yaptığı yarışma; Bakırköy Belediyesi ve Beşiktaş Rotary Kulübünün sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Bu yıl çok değerli jüri üyelerinin katılımıyla daha da güçlenen Türkiye elemeleri;  Rusya, Gürcistan ve  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden katılımcılara da ev sahipliği yapmaktadır.
Bu yıl jüri ;  Almanya’dan  Erfurt Operası Genel Müdürü  Guy Montavon, Hamburg Operası Opera  Direktörü Constanze Könneman, Avusturya’dan çok kıymetlii bir opera ajansı olan Walter Wladarski ve Türkiye’den Rejisör  Aytaç Manizade ,İstanbul Operası Müdürü Suat Arıkan, besteci-orkestra şefi Çetin Işıközlü ve jüri başkanı olarak Sedat Öztoprak’tan oluşmaktadır.
27 Nisan  Cuma günü  saat 11.00-17.00 arasında  ülkemizin genç  ve yetenekli  opera  star adayları  eserleri seslendirecekler.
28 Nisan Cumartesi günü ise  halka açık ücretsiz konserde;  bu yıl Türkiye’yi  Latvia -Jurmala da yapılacak final yarışmasında temsil edecek finalistler belirlenecektir.

Bakırköy  Belediyesi  Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde  iki gün devam edecek etkinlikteki konser saat 20.00’de ve ücretsizdir.
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, her yıl yaklaşık 600 etkinlikle sanatın bütün dallarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sanatseverleri cumartesi akşamı yapılacak konsere davet etti.