Bakırköylüler şehitlerimizi Çanakkale’de andı

Bakırköylüler şehitlerimizi Çanakkale’de andı

Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Bakırköylüler, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılında Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kültür Gezileri kapsamında Bakırköylüler Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi anmak üzere Çanakkale’ye gittiler.
Çanakkale Zaferlerinin nasıl kazanıldığı, Cumhuriyet’in ilanına giden bu şanlı yolda tarihimizin nasıl yazıldığını yerinde görmeleri amacıyla gerçekleşen geziye Bakırköylülerin yanı sıra Türkiye Körler Vakfı üyesi vatandaşlar da katıldı. Rehberler eşliğinde tarihi yarımadayı gezen katılımcılar Eceabat İlçesi, Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Morto Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek,  Kurtuluş Mücadelesinin tarihi anılarına tanıklık etti.
Çanakkale Zaferlerinin, Kurtuluş Savaşı Mücadelesinde çok büyük önemi olduğunu belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ‘Amacımız geziye katılanlara sadece Çanakkale’yi göstermek değil, bu yerin önemini ve yaşananları anlamalarını sağlamaktır. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından olmuştur. Dostlukla-Düşmanlığın, Nefretle-Sevginin, Neşe ile Hüznün bir araya gelip kaynaştığı yerlerdir. Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in,” Sizi; vatanı için, milleti için, namusu için canını ortaya koyan böyle insanları bu kadar mı tanıyorsunuz? Eğer siz onları tanımazsanız, geleceğinizi göremezsiniz. Hedefleri bilemezseniz.” sözünden yola çıkarak, yaklaşık 253 bin şehidimiz,  Mehmetçik’imizin anısına; ziyaretlerimize devam edeceğiz. “ dedi.