Başkan Akgün: Avrupa konseyinde konuştu

Başkan Akgün: Avrupa konseyinde konuştu

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ”Bakırköy’de kamusal alanlardaki işgallere son vererek halkımıza kazandırıyoruz” dedi.

Yerel ve bölgesel düzeyde hakları temel alan yönetim temalı toplantıda konsey üyelerine Bakırköy’deki attıkları cesur ve kararlı adımları anlatan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları ifade etti: “ Bugün burada siz değerli konsey üyelerine Bakırköy’deki kamusal alanlardaki işgallere son vererek, yapılan yıkımlar ve halkımıza kazandırmalarla ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Bakırköy’ün merkezindeki iki ana caddedeki (Fahri Korutürk ve Ebuzziya) büfe adı altındaki kafe kondular ve restoranlar yıkılarak cadde işgallerine son verdik. Buralarda ışıklandırma, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına başlamış olup 1 Ağustos 2018’de açılışını yapacağız. 
Yine yaklaşık 30 yıldır kamu mülkiyeti üzerinde “Spor Vakfı” adı altında; masaj salonu, düğün salonları, kafe, bar, oyun salonu, otopark vs…işletmeler, hukuki mücadeleler sonrasında yıkılmış ve kamu malı olarak halkımıza kazandırılmıştır.19 Mayıs 2018’de açılışını yapacağımız bu alanda; 6 tenis kortu, kapalı spor salonu, amfi tiyatro, Bakırköy’de yetişmiş ve ebediyete uğurladığımız sanatçı heykelleri, çocuk oyun parkı ve 13 bin metrekare yeşil alan bulunacak.

Bir diğer çalışmamızda da; mülkiyeti belediyemize ait İstanbul Caddesi üzerinde özel bir şirket tarafından kullanılan iki katlı bina ve yaklaşık 4 bin metrekare alan halkımıza kazandırılmıştır. 23 Nisan 2018 de; kreş, etüt merkezi, halk kütüphanesi, çocuk oyun parkı ve emekliler evi olarak hizmet verecek merkezimizi açacağız.”
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Kerimoğlu halkçı, kamucu, aydınlanmacı bu çalışmaları yaparken demokrasinin olmazsa olmazları muhtarların, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve halkın da desteğini aldıklarını da sözlerine ekledi.