Başkan Akgün: Depremin şakası yok!

Başkan Akgün: Depremin şakası yok!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ege Denizi’nde 6.3 şiddetinde gerçekleşen ve İstanbul’da da hissedilen depremden sonra bir açıklama yaptı. Başkan Akgün, “Depremin şakası yok! Artık bu gerçeği kabullenip, hazırlıklarımızı hızlandırmak zorundayız” dedi.

Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi pek çok ilde paniğe neden oldu.

“7 şiddetinde 2 deprem bekleniyor”

Depremin hemen ardından bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Öncelikle depremin yaşandığı bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Deprem gerçeği her geçen gün kendisini daha fazla hissettirmeye başladı. Çanakkale’de günlerce devam eden artçı depremler ve son olarak bugün yaşadığımız deprem. Deprem bizi bir kez daha uyarıyor. Beklenen İstanbul depremi kapıda. Bilimadamları İstanbul’da iki bölgede 7 büyüklüğünde 2 depremin beklendiğini açıkladı. Bunu herkes biliyor, bilimadamları da sık sık uyarıyor. İstanbul depremi kapıda, yakında geliyor. Bunun için devlet olarak, yerel yönetimler olarak vatandaşlar olarak hazırlıklarımızı hızlandırmalıyız” ifadesini kullandı.

“Çok geç olmadan binalarınızı yenileyin”

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar riskli olduğu tespit edilen binin üzerinde binanın yıkıldığını belirten Başkan Akgün; “Yıkılan binaların yerlerine yeni deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılıyor. Oturduğu konutlar risk arzeden vatandaşlarımız bir an önce, çok geç olmadan kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında binalarını yıkıp yenilensinler. Depremin şakası yok. İstanbul depremi kapıda, yakında geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve devletin diğer unsurları depreme dayanamayacak yapıları yıkıp vatandaşımızın canını kurtarmak zorundayız. Bu vesileyle depremin hissedildiği bölgede yaşayan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun" şeklinde konuştu