Başkan Akgün: Türkiye’nin öncelikli konusu istihdamdır!

Başkan Akgün: Türkiye’nin öncelikli konusu istihdamdır!

Büyükçekmece Belediyesi’nce istihdama yönelik olarak hayata geçirilen “İşveren – İşgören Buluşması” iş arayan yüzlerce vatandaşı eleman arayan 50 firmanın temsilcileri ile bir araya getirdi.

4’üncüsü gerçekleşen “İşveren – İşgören Buluşması”nın açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009 – 2017 yılları arasında iş için müracaat eden yaklaşık 17 bin kişiden yaklaşık 10 binine iş bulduklarını açıklayarak; “Türkiye’nin öncelikli konusu istihdamdır” diye konuştu.

Vatandaş benden iş bulmamı istiyor

Büyükçekmece Belediyesi’nce istihdama yönelik olarak hayata geçirilen “İşveren – İşgören Buluşması” eleman arayan 50 firmanın temsilcisi ile iş arayan yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Büyükçekmece Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen buluşma öncesinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye başkanlarının sadece yol, su, kanal, temizlik yapmadığını, halkın yaşamı ile ilgili bütün hizmetleri yapmakla görevli olduklarını belirterek; “Sürekli sokaklarda gezen makamı olmayan bir belediye başkanıyım. Benden artık vatandaş yol, su, kanal istemiyor. Özellikle de son 10 yıldır vatandaş beni görünce iş istiyor. Kendisi için iş istiyor, çocuğu için iş istiyor. Gençlerimiz, ne olursun başkanım bana bir iş diyor. Bende bu vatandaşlarımıza veya yakınlarına iş bulabilmek için bölgemizdeki sanayi kuruluşlarını, önemli firmaları ziyaret edip iş arayanlara iş bulmaya çalışıyorum. Bugün dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “İşveren – İşgören Buluşması” sayesinde de binlerce gencimizi ülkemizin ve bölgemizin önde gelen firmaları ile buluşturup iş bulmalarını sağladık” diye konuştu.
 
8 yılda 17 bin kişiye iş imkanı yaratıldı

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2009 – 2014 yıllara arasında 10 bin kişi iş bulmak için belediyemize müracaat ediyor. 5 bin kişiye iş imkanı yaratıyoruz. 2014-2017 Eylül ayı sonuna kadar bize başvuru yapanların sayısı 7 binin üzerinde. 4 bin 500’ü işe yerleştirildi. Son 10 ay içerisinde 1500 başvuru yapılmış ve 700 kişiye iş bulmuşuz. Tabi ki bu tablo bölgemizdeki sanayi kuruluşları ve firmaların sayesinde oldu.  Verdiğim rakamlar şunu gösteriyor ki, bu ülkede istihdam konusunu hepimizin öncelikli işidir. Değerli işverenlerimiz, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ve bu süreçte hepimiz birlik ve beraberlik içinde zorluklara göğüs germeliyiz. İş arayan, evine ekmek götürmek için kapınıza gelen veya gelecek olan kardeşlerimizi birazda şartlarınızı zorlayarak iş verme noktasında biraz daha cömert davranacağınıza inancım da sonsuzdur.”

 İşveren ve iş arayan aynı masada buluştu

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından Büyükçekmece Belediyesi hizmet binası avlusunda kurulan dev çadırda 50 önemli firmanın temsilcileri ile iş arayan vatandaşlar buluştu. Gün boyu süren görüşmelerde iş arayan vatandaşlar kendi niteliklerine uygun eleman arayan firmaların temsilcileri ile yüz yüze görüşme imkanı buldu.