Başkan Akgün’e Almanya’dan anlamlı ziyaret

Başkan Akgün’e Almanya’dan anlamlı ziyaret

Büyükçekmece Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş şehri Gelsenkirchen'den iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek amacıyla gelen heyet Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından kabul edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iki ülke arasındaki dostluğun tarihsel kökenlerinin çok eskiye dayandığını hatırlatarak “Bu dostluk ve kardeşlik güncel siyasi gelişmelerden etkilenmez ayrıca siyasi gündeme feda da edilemez” diye konuştu.  Alman delegasyonu başkanı ve Gelsenkirchen eski emniyet müdürü Rudiger von Schönfeldt ise, “Ülkeler arasındaki siyasi inişler ve çıkışlar bizi ilgilendirmiyor, biz ilimizde ve ülkemizde yaşayan herkesin mutluluğu için çalışıyoruz” dedi

YENİ BELEDİYE BİNASINI GEZDİLER

Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği üyesi işverenler, eğitimciler ve siyasetçilerden oluşan bir heyet Büyükçekmece’yi ziyaret etti. Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği Başkanı Gelsenkirchen eski emniyet müdürü Rudiger von Schönfeldt, başkanlığındaki heyet Büyükçekmece ve İstanbul’da özellikle eğitim ve sağlık alanında işbirliği ve yatırım imkânları hakkında incelemelerde bulundu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret eden heyet, onurlarına verilen resepsiyona katıldı, belediye binasını gezdi ve belediye hizmetleriyle yatırımları hakkında bilgilendirildi.    

BÜYÜKELÇİ ZİYARET EDİLDİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Gelsenkirchen heyeti, Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunu da ziyaret etti. Heyeti Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen,  Başkonsolos Vekili Stefan Graf ve Muavin Konsolos Oliver Fricke karşıladı. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

“Bizim kardeş şehir anlayışımız sadece yöneticiler ya da belediye başkanları arasındaki protokol kardeşliği değil. Biz kardeş şehir ilişkilerimizi tabana yayıyoruz. Hangi şehirle kardeş şehir anlaşması yapmışsak o şehrin halkı da kardeşimiz oluyor. Almanya’nın Gelsenkirchen kentiyle olan kardeşliğimiz buna güzel bir örnek. Aslında her kardeş şehir ilişkisi bir tür kamu diplomasisidir. Biz her iki ülkenin kardeşliğinin ve dostluğunun tarihsel kökenlerine uygun sürdürülmesi için çalışmalarda bulunuyoruz…”

Dr. Georg Birgelen de kendisinin yüksek siyasetteki türbülanslardan etkilenmediğini, kendisi için dostluğun ve kardeşliğin her şeyden önde geldiğini söyledi. Almanya ve Türkiye kentleri arasında 100 kadar kardeş şehir ilişkisi olduğunu belirten Dr. Birgelen, “Ama Büyükçekmece – Gelsenkirchen ilişkilerinin yoğunluğu dikkati çekiyor” dedi.

HEYET ONURUNA YEMEK 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, heyet onuruna verdiği yemeğe de her iki ülkeden işverenler, eğitimciler, siyasetçiler ve çeşitli sektörlerden isimler katıldı. Başkan Dr. Akgün, kardeş şehir ilişkilerinin, dostluk ve kardeşliğin sağlam tabanda kurulmasına hizmet ettiğini belirtti. Buna en iyi örneğin de Büyükçekmece – Gelsenkirchen dostluğu olduğunu söyledi.  Rudiger von Schönfeldt burada yaptığı konuşmada “Büyükçekmece ve Gelsenkirchen dostluğunun örnek bir dostluk ilişkisi olduğunu”  vurguladı ve Almanya’daki Türk vatandaşlarının haklarının daha da iyi korunması için bu tür dostlukların önemli roller oynadığını söyledi.