Başkan Piriştina AKP'li o ismi YURT'a açıkladı

Başkan Piriştina AKP'li o ismi YURT'a açıkladı

CHP’li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, YURT Gazetesinden Özgür Tuğrul'a kendisi hakkında "Uyuşturucu kullanırken yakalandı, gözaltına alındı" şeklinde haberi yapan kişinin AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl eski Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu olduğunu söyledi.

Özgür TUĞRUL / YURT

Hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından, videoyla ateş püsküren Piriştina, YURT'a şunları söyledi.

“Bunu ne idüğü belirsiz, Mehmet Tozlu diye, insanlıktan nasibini almamış, yitirmiş şahıs iddia, duyuyor, güya da habercilik yapıyor. AKP İzmir İl Başkanlığı'nda önemli görevde bulunmuş bir kişi. İlçe başkanıyla görüştüm. Çok üzgün, rahatsız olduğunu dile getirdi. İnsanların onuruyla oynanamaz. Gözaltına alınmışım gibi haberlerle iftira atmanın insanlıkla alakası yok. Bunun bedeli çok ağır ödenecek.” dedi.

HAYAT O KADAR UCUZ VE BASİT DEĞİL

Mehmet Tozlu’nun ‘Ben duyum aldım, yazdım’ demesini de sert bir dille eleştiren Başkan Levent Piriştina, hayatın ve siyasetin bu kadar ucuz ve basit olmadığını belirtti:

“Ne İzmir ne Buca’ya, kimseye yakışmıyor. Farklı düşünceler olabilir. Yapılacak iş var yapılmayacak iş var. Şartlar ne olursa olsun, bu ve bunun gibi kurumları kim hangi düşüncede olursa olsun asla böyle bir şey yapılmaz. Ben duyum aldım yazdım diyor. Hayat o kadar ucuz ve basit değil. Her aldığımız duyumu haberleştirmek. Duyduklarımızı, hele siyasetçi iseniz üç kat hassas olacaksınız. Bir partinin il başkan yardımcılığı yapma görevine gelmişseniz duyduklarını paylaşırken kırk kez düşüneceksiniz. Yaşın başın varsa, milletvekili danışmanlığı yapmış diyorlar. Sen bu konumlara geldiysen her duyduğunu paylaşmayacaksın” diye konuştu.

ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR, ÇAMUR AT İZİ KALSIN DİYE

“Benim çirkin bir iş yaparken tutuklanıp gözaltına alınıyormuş gibi toplumda algı yaratılmasının üzüntüsünü yaşıyorum. Ben oturmuş proje tanıtım dosyalarımı hazırlıyorum. Adam kalkıp iftira atıyor. Bütün günümüzü, enerjimizi, saatlerimizi alıyor. Maalesef çok üzdü beni bu durum” diyerek üzüntüsünü paylaşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını kaydetti ve buna izin vermeyeceğini sözlerine ekledi:

“Algı operasyonu yapıyorlar. Çamur at izi kalsın. Ben söyleyeyim de konu kapanır sonra diyor. Olur mu? Hayat böyle bir şey mi? Maalesef üzücü. Hemşehrilerim şunu bilsinler, siyaset demek ki başka bir anlamda, ben mesleğimi icra etmiyorum, görevimi icra ediyorum. İyi yaparım kötü yaparım az yaparım çok yaparım. Halka sorarım. Ama bunu kimsenin yapmasına müsaade etmemek lazım. Gelip de şahsımı ilgilendiren bir iftirayla, karalama ve algı oluşturmak kabul edilir bir şey değil. İnsanlık adına utandım.”

ÖNCE YAYINDAN KALDIRDI SONRA TEKRAR GERİ YÜKLEDİ

Öte yandan izmirserbestfirka.com adlı internet sitesi, sert tepkiler üzerine, "Piriştina'nın gözaltına alındığı" haberini yayından kaldırdı.  Haber sitesi 1 saat aranın ardından haberi siteye geri yükledi.