Başkan Piriştina'dan İZ-DER'e ziyaret

Başkan Piriştina'dan İZ-DER'e ziyaret

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina İzmir Şoförleri Kaza Yardım Derneği'ni (İZ-DER) ziyaret etti. STK ve derneklerin öneminden bahseden Piriştina, "Örgütlerin ayakta kalması hem işçi sınıfı hem toplum için gereklilik arz ediyor" dedi.

Nil KAHRAMANOĞLU-İZMİR

İZ-Der Kaza Yardım Derneği'ni ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı kalabık bir grup karşıladı. Yapılan ziyaretten ötürü kendisine teşekkür ettiklerini söyleyen dernek yöneticileri amaçlarının tüm görüşleri barındıran insanları bir araya toplamak olduğunu, bu yüzden dernek olarak 33 yıldır atakta durduklarını ifade ettiler. STK'ların Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının doğru olmadığını söyleyen Piriştina, "Hükümetin ortaya koyduğu bu performans doğru değil. Çünkü örgütlerin özerk bir yapıda olması gerekiyor. Bu yapıların ayakta kalması hem işçi sınıfı hem de tomlum için önemlilik arz ediyor" dedi.

'Bu Koşullarda Erken Seçim Yapılmaz'

Yaklaşan yerel seçim ve gündeme dair açıklamalarda da bulunan Piriştina, "Bayramdan öncesine kadar erken bir yerel seçim olacağı düşüncesindeydim. Çünkü öyle bir hava vardı. Ancak şu an diğer partileri de  işin içine katarak söylüyorum bu koşullarda erken seçim olacağını düşünmüyorum. Seçimler ekonominin seyrine bağlı durumda. Ekonomi bu kadar kötüyken erken yerel seçim AKP'ye yaramaz. Ayrıca belediyelerin bütçelerinden yüzde 30 luk kesinti yapılması da belediyelerin iflasıdır. Birçok insanın mağdur edecek bir uygulama. Çünkü mevcut bütçeler bile belediyelere yetmezken bir de tasarruf adı altında yapılacak uygulama bizi sıkıntıya sokacaktır" diye konuştu.
Ziyaretin ardından Başkan Piriştina, dernek yöneticilerine teşekkür ederek Buca Belediyesi yazılı fincan takımı hediye etti.