Başkan Piriştina'dan o muhtara sert tepki

Başkan Piriştina'dan o muhtara sert tepki

İzmir'de Buca’nın Çaldıran Mahallesi Muhtarı Murat Gökyer’in Atatürk ile ilgili paylaşımına tepki yağdı.

Özgür TUĞRUL/YURT

İzmir’in Buca İlçesi Çaldıran Mahalle Muhtarı Murat Gökyer’in paylaşımları tartışma yarattı.

Muhtar Murat Gökyer

Sosyal medyadan birçok açıklama ve paylaşım yapan Gökyer’in son olarak Atatürk’ü hedef alması bardağı taşırdı. Muhtar Gökyer, daha sonra kaldırdığı mesajın ardından yanlış anlaşıldığını belirtse de tepkiler gecikmedi.  Çok sayıda kişinin hakkında işlem başlatılmasını istediği Muhtar Gökyer’e CHP’liler de tepki gösterdi.

2016 yılında yaşamını yitiren ünlü Aktris Zsa Zsa Gabor’un Türkiye’de yaşadığı süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözleri paylaşan Gökyer’e Bucalı ve İzmirli siyasiler tepki gösterdi. Konunun İl Başkanı Deniz Yücel’e de iletildiğini vurgulayan partililer gerekli girişimlerin yapılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı açıklamada, “Kentimize hizmet götürmek için omuz omuza mücadele verdiğimiz muhtarlarmıza olan saygı ve sevgimiz her zaman bakidir. Bu ülkenin kurucu liderine, atamıza, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sosyal medyada saldırı niteliğindeki her paylaşımı şahsımıza yapılmış sayarız.. Umuyorum ki bu paylaşımda bir yanlışlık vardır. Bundan sonraki gereken değerlendirmeyi Yargı ve İç İşleri Bakanlığı yapacaktır. Bu tür paylaşımları yapanları her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak şiddetle Kınıyorum” ifadelerini kullandı.