Başkan Soyer’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Soyer’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Gazeteciler Günü sebebiyle yayınladığı mesajda "Gazetecilerin tutukluluk hallerinin son bulmasını diliyorum" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Soyer'in mesajı şu şekilde;

Değerli Basın Mensupları,

Bu yılda son yıllarda olduğu gibi gazetecilerin yüzlercesinin işsiz bırakıldığı, cezaevlerinde mahkûm edildiği bir Türkiye’nin karanlığında 10 Ocak’a giriyoruz. Şartlar böyle olunca çalışan gazetecilerin ve haber alma hakkını kaybeden bizlerin bayram kutlaması ne yazık ki çok zor!

Geçtiğimiz yıllardaki gibi yine öncelikli olarak gazetecilere özgürlük, baskı ve tüm engellerin kalkmasını diliyorum. İşsiz kalan basın emekçilerinin yeniden evlerine ekmek götürebildiklerini, onurla mesleklerini yapabildiklerini, işsiz kalma ya da içeri atılma tehdidi yaşamadan özgürce yazabildiklerini görmeyi ve bu cennet ülkenin daha büyük bir cehenneme dönüşmeden en kısa sürede yeniden barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir ülkeye dönüşmesini umut ediyorum.

Tüm tutuklu gazetecilerin tutukluluk hallerinin en kısa zamanda son bulması arzusuyla, onurlu ve zorlu görevinizde kolaylıklar ve başarılar diliyor, her daim yanınızda ve destek olmaya hazır olduğumuzu bilmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla