Başkan Toprak dev projeyi açıkladı

Başkan Toprak dev projeyi açıkladı

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ , ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni BATHONEA Arkeopark projesini açıkladı. Kanal İstanbul projesinin Avcılar güzergahından geçmesiyle birlikte İstanbul’un yeni tarihi yarım adası ve boğazı olacak olan bölgeye, 400 hektarlık alana dev bir şehir parkı projesini açıkladı.

Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı "Bütün Yollar Avcılar'dan Geçer" konulu 'Uluslararası Avcılar Sempozyumu' düzenlendi. Avcılar’ın geçmişi, bugünü ve yarını, tarihi ve medeniyeti, demografik durumu, arkeolojik yapısı, yeraltı zenginlikleri ve birçok özelliğinin konu edildiği sempozyum, ilçenin kültürel zenginliği açısından birçok konuya ışık tutacak olması bakımından çok önemli görülüyor. Çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katıldığı sempozyum 2 gün boyunca devam etti. Avcılar Kaymakamı Hulusi DOĞAN, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Mehmet Akif HAMZAÇEBİ, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Öztürk YILMAZ sempozyum açılışında yer aldılar. Ayrıca Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Yerel ve Ulusal Basından katılımcılar oldu. Birçok misafirin eşliğinde sergi açılışı ile başlayan sempozyum büyük ilgi ile karşılandı. Akabinde oturumlara geçildi ve açılış konuşmaları gerçekleşti. Birinci oturum Prof. Dr. Haluk EYİDOĞAN başkanlığında gerçekleşti. Sempozyumun ilk konuşmasını Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ gerçekleştirdi. A’dan Z’ye Avcılar’ın tarihini anlatarak yaptığı konuşmada, günümüze kadar gelen süreçten bahsetti. Misafirlerin dikkatle dinlediği konuşma herkes tarafında büyük bir beğeni ile karşılandı.

İstanbul’a yeni Central Park ‘’BATHONEA Arkeopark’’ Projesi

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ, sempozyumun kapanış konuşmasında; “Çağlar boyunca birçok kavme ev sahipliği yapan ve coğrafi konumu ile medeniyetleri birbirine bağlayıp, bir köprü görevi gören Avcılarımızın dününü ve bugününü değerli bilim insanlarımızla birlikte konuştuk. “Bütün Yollar Avcılar’dan Geçer” Uluslararası Avcılar Sempozyumunu kapanış töreninde Kara yolundan Asya’dan Avrupa’ya gitmek isteyenler Avcılar’dan geçmek durumundadır. Sadece insanlar değil göçmen kuşlar da Avcılar’dan geçiyor. Biz yol üstündeyiz. Birçok Medeniyetin köprüsüyüz. Dolayısıyla Avcılar’ı anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Birazdan Avcılar ve İstanbul için yeni bir proje açıklayacağız. Avcılar’ın Küçükçekmece göl kıyısında kalan bölgeye arkeolojik ve doğal sit alanını koruma amaçlı imar planıyla birlikte 400 hektar olmak üzere , İstanbul’un Central Parkı olacak ‘’BATHONEA Arkeopark’’ Projesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Uzun zamandan beri bu proje üstünde çalışıyoruz. Park 14 ana bölümden oluşacak , içinde ören yeri, arkeoloji müzesi ,araştırma merkezi , çocuk kazı parkı , botanik park, kuş gözlem merkezi ,dinlenme alanı piknik alanı , yürüyüş alanı ( koşu parkuru ve bisiklet pisti ) spor faaliyetleri alanı, binicilik alanı, festival ve konser alanı, organizasyon alanı ve ulaşım transfer merkezlerinden oluşacak. Doğa ve Kent kültürüyle alakalı somut adımlar atarken , insan odaklı projelerimizle aynı zamanda Avcılar’a değil İstanbul içinde Küçükçekmece göl kıyısında, New York ‘un Central parkı ve Londra’nın Hyde Park’ı gibi büyük bir şehir parkı olmasını hedefliyoruz. İstanbul’un tarihine ve adına yakışır büyüklükte olan bu park olacak projesinde , bir çok yerli ve yabancı turist yeni tarihi yarım adayı görmek içinde Avcılarımızı ziyarete gelecek. Bölgemizde ekonomik olarak katkı sağlayacak olan bu projeyle hem Avcılarlı hemşerilerimiz hem de İstanbullular kazanacak. Son olarak Avcılarımız için düzenlediğimiz yerli ve yabancı bilim insanlarının katılımı ile 2 gün boyunca süren sempozyuma katılan ; birbirinden değerli konuşmacılara ve misafirlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.