Başkan Türkmentepe, Minik Öğrencilerle Buluştu

Başkan Türkmentepe, Minik Öğrencilerle Buluştu

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Foça’da Reha Midilli İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Foça Reha Midilli İlkokulu’nda öğrencilere ‘Yeşeren Kalem’ dağıttı. Ayrıca 24 Kasım Öğretmen Günü öncesi öğretmenlerle de buluşan Türkmentepe, başarılı bir yıl geçirmelerini temenni etti.

Yeşil Bir Gelecek İçin

Reha Midilli İlkokulu’nda yaklaşık 3oo öğrenciye yeşeren kalem dağıtan Türkmentepe şunları söyledi; “Geleceğimizin teminatı minik öğrencilerimizle her fırsatta buluşmaya çalışıyorum. Onlara yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bugün de onlarla buluşarak hem geçmiş Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladık hem de vakit geçirdik. Onlara betonlaştırılan bir ülkeye karşılık yeşil bir gelecek bırakmak amacıyla yeşeren kalem dağıttık. Kalemleri miniklerimiz kullandıktan sonra arkasındaki tohumları ekecekler ve fidanlarının oluşmasını kendi elleriyle sağlayacaklar. ” dedi.

Onlara Çok Şey Borçluyuz
Buluşmanın 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk geldiği için mutlu olduğunu belirten Başkan Türkmentepe, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilişinin yıldönümü olması dolayısıyla hayatımızın en önemli yerine sahip öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz” diye konuştu.

Başkan Türkmentepe, son olarak minik öğrenciler ve öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.