Berberoğlu'nun avukatı Yurt'a konuştu: Ümitliyiz!

Berberoğlu'nun avukatı Yurt'a konuştu: Ümitliyiz!

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Yurt'a konuşarak, AYM'ye bireysel başvuru yaptığını söyleyerek, Berberoğlu'na verilen bir günlük iznin ayrıntısı hakkında bilgi verdi.

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğunun hukuksuz olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptı. CHP Milletvekili Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun ardından gazetemize konuşarak, Berberoğlu'nun tutukluluğunun Türkiye'de iç hukuk yollarının tükendiğini belitti, "Her zaman olduğu gibi, iç hukuk yollarının tükenmesinin ardından bireysel başvuru hakkımı kullanarak başvurumu yaptım" dedi.

Mahkemenin henüz gerekçeli kararını da açıklamadığını belirten Ergün, "Tutuklama kararı ciddi bir hak ihlalidir.  Anayasa'nın 19. maddesindeki güvenlik ve özgürlük hakkının ihlal edildiğini söyleyerek,  67. maddedeki seçilme hakkının ihlal edildiğini söyledim" ifadelerini kullandı. 

GÜL VE DÜNDAR KARARLARI EMSAL

Ergün, Anayasa Mahkemesinin Erdem Gül ve Can Dündar ile Milletvekili Mustafa Balbay'a ilişkin kararlarını emsal göstererek, "Emsallere bağlı olarak Enis Berberoğlu'nun tutukluğu hukuksuzdur. Tabii tedbir talebinde bulunduk çünkü tutukluluk, özgürlük hakkının elinden alınması, bir insanın en acil durumlardan biridir ve telafisi imkansız olan bir durumdur. Cezaevinde kaldığı her dakikanın, her saatin telafisi mümkün değildir. Onun için bir an önce karar verilmesi için başvurumuzda tedbir talep ettik" dedi.

TOP AYM'DE

Anayasa Mahkemesinin bugüne kadar sergilediği hukukun üstünlüğünden ve özgürlükten yana tavrı dolayısıyla başvurularından son derece ümitli olduğunu ifade eden Ergün, "Tarafsız ve objektif bir hukukçu gözüyle olaya bakacaklarını ve daha önce verdikleri kararın bir benzerini sergileyerek Enis Berberoğlu'nun da aynı şekilde tahliyesine karar vereceklerini, hak ihlaline uğradığını tespit edeceklerini düşünüyorum, buna inanıyorum. Artık top, Anayasa Mahkemesinde" değerlendirmesinde bulundu.

Ergün, daha önce de siyasilerden, özellikle iktidar kanadından hep tutuksuz yargılama, milletvekilinin parlamentoda olması gerektiği yönünde sözler duyduklarını anlatarak, "Biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Demokrasinin ve hukukun gereğini talep ediyoruz. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kanaatimizce son derece hatalı ve ağır bir karar verdi. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi için gereğini hem yurttaş olarak hem bir avukat olarak hem Enis Berberoğlu'nun bir arkadaşı olarak Anayasa Mahkemesinden bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İZİN AKŞAM SAAT 18.00'E KADAR...

Berberoğlu'na verilen bir günlük izni değerlendiren Ergün, iznin 18.00'da sona ereceğini, bu süre boyunca dış koruma ile gerekli koruma tedbirlerinin alınacağı söylendi.