Beylikdüzü caz, kulakların pasını silmeye devam ediyor

Beylikdüzü caz, kulakların pasını silmeye devam ediyor

2. Beylikdüzü Caz Festivali, Yaşam Vadisi Sahnesi’nde devam ediyor. Festivalin 3. günkü konuğu Türkiye’de füzyon janrının öncülerinden piyanist-besteci Ayşe Tütüncü’ydü. Caz severleri bir araya getiren festivalde serin havaya rağmen Vadi Sahnesi’ni dolduran kalabalık ikramlar eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi. Tütüncü’ye Alto ve soprano saksafonda Serhat Erkol ve kontrbasta Ekin Bilgin eşlik etti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Caz Festivali kulakların pasını silmeye devam ediyor. Yaşam Vadisi’nde startı verilen festivalin 3. gününde Türkiye’de füzyon janrının öncülerinden piyanist-besteci Ayşe Tütüncü sahne aldı. Alto ve soprano saksafonda Serhat Erkol ve kontrbasta Ekin Bilgin’in eşlik ettiği Ayşe Tütüncü; Oniki Adım, Girit’e Mektup, Böyle Oldu, Bir Şeyin Hikayesi gibi Ayşe Tütüncü besteleri ile Michel Petrucianni, Kurt Weill, Marcel Khalife gibi ustaların eserlerini yorumladı.

Serin havaya rağmen Beylikdüzü sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açık hava konserinde vatandaşlar ruhlarını cazla dinlendirirken ikramlarla da içlerini ısıttılar. Yerel ezgilerden beslenerek, Klasik Batı Müziği ve Caz’dan oluşan bir füzyon müziği yapan üçlüyü dinlemeye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı. Sanatçılara plaket ve çiçek takdimini ise Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır yaptı.