Beylikdüzü halkı afete hazırlanıyor

Beylikdüzü halkı afete hazırlanıyor

Beylikdüzü Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Seminerleri”nin ikincisi Marmara Mahallesi Özgecan Aslan Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı alınması gereken tedbirleri ve afet sonrası yapılacakları anlattı.

İlki Gürpınar Mahallesi Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Seminerleri”nin ikincisi Marmara Mahallesi Özgecan Aslan Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti. Sohbet ortamında gerçekleşen seminere Marmara Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Beylikdüzü 1. Başkan Vekili Ömer Şatır da katıldı.

Erken Alınan Tedbir Hayat Kurtarır

Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu konuşmasında özellikle olası bir deprem üzerinde yoğunlaşarak; Marmara altından geçen yaklaşık 300 yıldır kırılmamış bir fay hattı olduğunu hatırlattı ve deprem olmadan önce alınacak olan tedbirlerin hayat kurtaracağını belirtti. Deprem öncesi alınacak olan ilk tedbirin binaların güçlendirilmesi olduğunu belirten Kadıoğlu “Binaların yıkıldığında, kişisel tedbirler alınsa bile kurtuluş şansı neredeyse yoktur. O nedenle tüm binalar depreme dayanıklı inşa edilmeli ve eski binalar güçlendirilmeli.” dedi. Sohbet ortamında geçen seminerde vatandaşların sorularını da yanıtlayan Kadıoğlu, özellikle deprem çantasını hazır bulundurmak ve eşyaların sabitlemenin öneminden de bahsetti.

Katılımcılara ikram ve tanıtıcı broşürlerin dağıtıldığı seminerlerde tüm doğal afetler için alınacak tedbirler üzerinde tek tek konuşuluyor. Vatandaşın bilinçlendirilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Afet Yönetim Birimi, tüm mahallelerde seminerler düzenlenmeye devam edecek.