Beylikdüzü'nde Ramazan başka güzel

Beylikdüzü'nde Ramazan başka güzel

Beylikdüzü Ramazan’a yeşilin ve huzurun iç içe olduğu Yaşam Vadisi’ndeki programlarla başladı. Ramazan’ın ilk iki günü sahnede sanatçılar Aslı Hünel ve Paul Dwyer - Selçuk Balcı ikilisi vardı. Konserlerin yanı sıra TRIO Türk Sanat Müziği performansı, sinema gösterimi, çocuk tiyatrosu, gölge oyunları yoğun ilgi gördü. İstanbul’un en büyük kent içi parklarından olan Yaşam Vadisi’nde başlayan etkinlikler Ramazan ayı boyunca devam edecek. Ayrıca, Beylik Pazar alanında sinema gösterimleri ve Gürpınar Zübeyde

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü’nde Ramazan Ayı boyunca sürecek etkinlikler ilçe halkını ağırlayacak. 19 Mayıs’ta açılışı yapılan Beylikdüzü’nün toplamda 1milyon metrekareye ulaşacak Yaşam Vadisi’nin 250 bin metrekarelik birinci etabında gerçekleşen etkinlikler çok renkli başladı. İftar sonrası TRIO Türk Sanat Müziği performansı ile başlayan Ramazan akşamları hafta sonu Türk Sanat Müziği'nin genç solisti Aslı Hünel ve Paul Dwyer - Selçuk Balcı ikilisinin ilk sahne performansıyla sürdü. 
Konser öncesi Yaşam Vadisi’ni gezen sanatçılar, vadiyi çok beğendiklerini belirtti ve herkese sağlıklı bir ramazan diledi. Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Keleş sanatçılara çiçek takdim ederek, teşekkür etti.

Yaşam Vadisinde Renkli Ramazan Akşamları 

Vadi içerisinde sahnede gerçekleşen performanslarda Beylikdüzü Belediyesi Tiyatro ekibinin kaleme aldığı ve sahnelediği “Bir Kalem Aranıyor” çocuk tiyatrosu da izleyici ile buluştu. Her yaştan vatandaşa hitap eden Ramazan etkinlikleri vadinin çeşitli noktalarında da gerçekleşti. Patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu gibi ikramların sunulduğu alanda nostaljik Ramazan geceleri yaşatıldı. Yüz boyama, gölge oyunları, atölye etkinliklerinin de yapıldığı ve el emeği ürünlerin sergilendiği akşamlara Beylikdüzü sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Beylikdüzü’nde Ramazan Etkinlikleri Dolu Dolu Geçiyor

Beylik Pazarı alanında kurulan açık hava sinemasında yerli ve yabancı filmler izleyici ile buluştu. Türk Sineması Sen Benim HerŞeyimsin ve Bilim Kurgu filmi Assassin’s Creed’in gösteriminin olduğu Ramazan’ın ilk hafta sonunda Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde de etkinlikler vardı. Merkezdeki etkinlikler belirli aralıklarla gerçekleşecek. Sinema gösterimleri ise her akşam farklı bir filmlerle devam edecek. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl 21 Haziran Çarşamba akşamı gerçekleşecek, binlerce kişinin aynı anda dua edeceği ve oruçlarını açacağı Kadir Gecesi de yine Beylik Pazarı alanında vatandaşı maneviyatla buluşturacak.