Bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturduk!

Bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturduk!

18. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Kapanış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “64 ülkeden gelen 1360 sanat elçisiyle 18’inci kez sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Şampiyon Brezilya oldu!

28 Temmuz’da başlayan 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir kapanış programı ile sona erdi. Kültürpak Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan 64 ülkenin sanat elçileri, Türk müziğinin sevilen şarkı ve türküleri eşliğinde amfi tiyatroyu dolduran binlerce kişiye muhteşem bir şov izlettirdiler. Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda kıyasıya mücadele eden 24 ülkenin heyecanla beklediği final gecesinde 8 kategoride gerçekleşen yarışmanın kazanları da açıklandı. Uluslararası Altınköprü Halk Dansları yarışmasının bu yılki şampiyonu Brezilya olurken, ikinciliği Macaristan ve Güney Kore, üçüncülüğü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sırbistan kazandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang Kyu’nun elinden ödüllerini alan ülkelerin coşkusu geceye damga vurdu.

Sururi ve Dormen’e ödül

Gecede ayrıca sanat dalında Yaşam Boyu Onur Ödülü tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi’ye, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Haldun Dormen’e verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "18 yıldan beri topluma mal olmuş, eserleriyle kültür ve sanat hayatına katkı sağlamış bir bakıma toplumun ortak paydası olmuş olan sanatçılarımız, festival jürisi tarafından belirleniyor ve daha sonra kendilerine intikal ettiriliyor. Bu sene jüri tiyatro sanatçılarımız Gülriz Sururi’yi Yaşam Boyu Onur, Haldun Dormen’i ise Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık gördü. Kendilerine daha nice sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye ödüllerini, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu takdim etti.

“19. Festival’de buluşmak üzere…”

Gecenin finalinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Dünya Festivaller Birliği (CIOFF)  tarafından 4 kez dünyanın en iyi festivali ödülüne layık görüldüğünü belirterek; “18’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimiz de dünyanın dört bir yanından gelen sanat elçileri ile birlikte bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde buluşmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gece havai fişek gösterisi ile sona erdi.