Bornova Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine destek

Bornova Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine destek

Sosyal alandaki projeleri ve çalışmalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, tüm imkanlarını kullanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor

Özgür TUĞRUL- Dördüncü şubesinin açılışı için hazırlıkların sürdüğü Dost Market’ten yararlanan ailesi sayısında en yüksek rakamlara ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl 4.264 olan aile sayısı bu yılın ilk altı ayı itibariyle 4.748 oldu ve daha şimdiden yıl sonu hedefinin üzerine çıkıldı. Dost Market dışında, 399 aileye asker, 1993 aileye giysi, 15 aileye ise afet yardımı yapıldı. Aynı şekilde Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi öğrencilere Gençlik Merkezi’nin tüm olanaklarından yararlanma ve ilçe esnafından indirimli alışveriş imkanı sunduğu Dost Kart uygulaması daha da yaygınlaştı. 2016 yılında 6.055 olan Dost Kart sahibi öğrenci sayısı 2017 yılının ilk yarısında 6.561’i buldu.

BELGEM ve DOST BİLİMEVİ İLE EĞİTİMDE ÖNCÜ
Her zaman öğrencilerin de yanında olan Bornova Belediyesi,  BELGEM’de binlerce çocuk ve gence destek kursları verirken, yeni açılan Dost Bilimevi sınıfları ile eğitime farklı bir bakış açısı getirdi. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen eğitim ve etkinliklere de yine binlerce Bornovalı katıldı.

HER ALANDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA
Yaklaşık 5 bin aile Bornova Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinden yararlanırken, Ramazan boyunca toplam 30 bin kişi Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğinde hayırseverlerin katkıları ile kurulan Dostluk Sofrası’nda buluştu. İkram aracından ise yılın ilk altı ayında 165.630 kişi yararlandı. Düğün gibi özel günler ile cenaze gibi zor günlerde de ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Bornova Belediyesi’nin masa-sandalye yardımlarını da 31.161 kişi aldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amaçlarının daha fazla ihtiyaç sahibine daha fazla imkan sunmak olduğunu söyledi. Kendilerine destek olan tüm kurum, kuruluşlar ile kişilere teşekker eden Başkan Atila, “Biz bir yandan tüm olanaklarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanırken, bir yandan da iyiliğe aracılık ediyoruz.Bu anlamda hayırseverlerimizin desteği çok önemli” diye konuştu.