Bornova'da Hocaoğlu start verdi

Bornova'da Hocaoğlu start verdi

Uzun yıllar İzmir Bornova’da aktif siyaset yapan ve geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediye meclis üyeliğini yürütmüş olan Adnan Hocaoğlu ilçe kongresinde adaylığını açıkladı.Hocaoğlu’nun adaylık ilanına İlçe Başkanı Kavalar da katıldı.

Özgür TUĞRUL-İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Adnan Hocaoğlu, Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklarken, “CHP’yi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. İşte bunun için adayım” dedi. 

Adaylık açıklamasında ilk olarak İlçe Başkanı Nevzat Kavalar konuştu. Kavalar, “Bugün burada uzun yıllar beraber siyaset yaptığımız Adnan Hocağlu arkadaşımız adaylığını ilan edeceği için toplandık. Öncelikle kendisine başarılar dilemek istiyorum. Kendisiyle ilçe yönetimlerinde bulunduk, beraber çalıştık. Siyasi rakiplerimize karşı beraber mücadele ettik. Biz bir şeyleri hep beraber, birlik içinde çalışarak başarırız. Arkadaşımız da bu mücadelede yola çıkmak için aday. Kendi içimizdeki seçimlerde asla kazanan kaybeden olmuyor. Sadece bir görevlendirme oluyor. 2015’te bu örgüt beni görevlendirdi. 3 Aralık’ta da görev alma yarışı olacak” dedi.

CHP BİR OKULDUR

Hocaoğlu da Bornova İlçe binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında önemli ifadeler kullandı. Hocaoğlu, “Sayın dostum, arkadaşım, ağabeyim, sayın ilçe başkanım, sevgili CHP’liler, Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Ben ömrümü CHP’ye adadım. Hayatımın sonuna kadar CHP’de mücadele etmeye devam edeceğiz. Benim için CHP’de olmak bir yaşam biçimi. Bu ülkenin hava kadar su kadar ihtiyaç duyduğu şey CHP’dir. CHP bir okuldur. Geçirdiğiniz her gün ve yaşadığınız süreç başlı başına bir derstir. Ben bu okulda çok iyi hocalarla birlikte çalıştım. Her birine verdiği emekler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ!

Hocaoğlu, “Ben siyasi yaşamımda CHP İl ve ilçe yönetimlerinde görev yaptım. 2009-2014 döneminde büyükşehir meclis üyeliğiyle onurlandırıldım. Ben bu onurlu görevlere CHP sayesinde geldim. Tüm bağlılığım ve minnetim CHP ve örgütümüze aittir. Hiç kimse ve hiçbir makam CHP’mizden üstün değildir. Yuva olarak gördüğüm, ömrümü adadığım CHP’de dostlarımın desteği ve talebiyle ilçe başkanlığına adayım. Bornova siyasetine bugüne kadar emek vermiş tüm yöneticilerimize başta Bornova’dan çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Partimizin baraj altında kaldığı dönemlerde nasıl omuz omuza verip bu onurlu davayı yücelttiysek yakında gireceğimiz genel seçimlerde CHP’yi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. İşte bunun için adayım. Ben milletvekili, belediye başkanı olmak için değil yalnızca partime ve örgütüme hizmet için adayım. Buradan başka bir yere aday olmayacağım. Amacım ilçe başkanı olarak cehalete ve gericiliğe karşı verilen mücadelenin Bornova’da daha kararlı yürütülmesidir” dedi.

BUGÜN CHP KAZANSIN

Aday olma sebeplerini detaylı bir şekilde açıklayan Hocaoğlu, “İç kısır çekişmeleri yok etmek için adayım. Kaybolan heyecanımızı yeniden ortaya çıkarmak için, özgür ve sol düşünceyi yediden iktidar yapmak için adayım. Cumhuriyet devrimlerini korumak için adayım. Kadın ve gençlerimizin etkin yapısını hayata geçirmek için adayım. Partimizin genelde belirlediği politikaları yerelde daha güçlü savunmak için adayım. Ötekileştirmenin olmadığı bir düzen için adayım. Daha aydın, daha güzel günleri kurmak için adayım. Ankara’dan İstanbul’a sıcakta yürüyen ve sadece adalet isteyen halk adamı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak için adayım. Bizim bir an bile kaybetme lüksümüz yok. Her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Genel başkanımız sıcak, soğuk demeden yürüyebiliyorsa hiçbirimizin oturmaya dinlenmeye hakkı yoktur. Ben bu göreve her şeyden önce çalışmak için adayım. Çalışmak ve sadece çalışmak için adayım. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız Türkiye’nin daha güzel yaşanılabilir olması için örgütlü mücadele etmek zorundayız. Hepinizi bu onurlu yürüyüşe davet ediyorum. Bu yürüyüş tüm sokaklarına varıncaya kadar Bornova’ya CHP’yi anlatma mücadelesidir. Partimizin emekçilerine bugün sıcak bir el uzatıyoruz. Bugün aday özgür iradedir. Başkan da siz olacaksınız yönetim de. Unutmayın yetki de sizin elinizde mühür de… Bugün örgütümüz kazansın. Kavga değil sevgi kazansın. Bugün CHP kazansın” ifadelerini kullandı.