Bornova futbolda Fenerbahçe, basketbolda Galatasaray’ı ağırlıyor

Bornova futbolda Fenerbahçe, basketbolda Galatasaray’ı ağırlıyor

İki Süper Lig takımını ağırlayacak Bornova’da tüm hazırlıklar tamamlandı

Özgür TUĞRUL-Geçen yıl kapılarını açan Bornova Stadyumu, Birinci Lig takımlarından Göztepe ve Altınordu’ya ev sahipliği yaptı. Göztepe Süper Lig’e yükselerek İzmirlilere büyük bir sevinç yaşattı. Göztepe Süper Lig’deki ilk maçına Fenarbahçe ile yarın 21.45’de yine Bornova Stadı’nda çıkıyor. İki Süper Lig takımını ağırlayacak Bornova’da tüm hazırlıklar tamamlandı. Stadı’nın kapasitesi ek tribünle birlikte 10 bin oluyor. Öte yandan Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde yaptığı maçlarla Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Bornova Beckerspor da 14 Ekim’de bu Lig’deki ilk maçında Galatasaray’ı misafir edecek. 

Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile geçen yıl açılan Bornova Stadı kentin bu eksiğinin giderilmesinde önemli bir rol oynadı. Bornova Stadı, geçen sezonun Birinci Lig takımlarından Göztepe ve Altınordu’ya ev sahipliği yaptı. Her iki takım da Bornova Stadı’nın muhteşem seyirci ortamında oynadığı maçların çok büyük bir bölümünü kazandı. Göztepe Süper Lig’e yükselerek İzmirlilere büyük bir sevinç yaşattı.İzmir’in Süper Lig takımı Göztepe sezonun ilk karşılaşmasında Fenerbahçe’yi yarın saat 21.45’de Bornova Stadı’nda ağırlayacak. 1877 yılında Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’da artık Süper Lig takımları karşı karşıya gelecek. 

Bornova Stadı Süper Lig’e hazır

Bornova Stadı’nda yeni sezon hazırlıkları da tamamlandı. 2017-2018 Sezonu için; İtfaye, İl Çevre Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik sertifikaları alındı. Fedarasyon, yayıncı kuruluş ve Emniyet Müdürlüğü’nün istediği tüm hazırlıklar yapıldı. Çimlerden koltuklara, asansörlerden skor tabelasına kadar her şey bakımdan geçildi. Süper Lig yayıncı kuruluşunun talep ettiği kamera yerleri uygun şekilde hazırlandı. Yedek kulübeleri de Süper Lig standartlarına göre yeniden düzenlendi. Saha içi ve saha dışı bakım ve onarımlar yapıldı. Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi de portatif tribün ile 10 bin oluyor.

Basketbol’da da Bornova en üst Lig’de

Bornova basketbolda da Türkiye’nin en üst liginde yer alan takımları ağırlayacak. Bornova Beckerspor, geçen yıl Altındağ’daki Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompeksi’nde yaptığı maçlarla Bilyonercom Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükseldi. Bornova Beckerspor bu Lig’de ilk maçını yine Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde 14 Ekim’de Galatasaray ile yapacak. 

Sporda en üst liglerle olmanın mutluluğu

Spor alt yapısına yaptıkları yatırımın sonuçlarını kısa sürede görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: “Bornova Stadımızdan Süper Lig’e bir İzmir takımı çıkması bizim için büyük bir mutluluktu. Bu mutluluğu hep birlikte yaşadık. Şimdi de Fenerbahçe gibi ülkemizin önemli kulüplerinden birini Bornovamızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, Bornova Beckersporumuz da Kadınlar Basketbolun da en üst lige yükseldi Yine Bornovamızda Kadınlar Basketbol Ligi’nde Galatasaray’ı ağırlayacağız. Hem İzmirimiz hem de Bornovamız için bizi mutlu eden bir süreç yaşıyoruz” dedi.