Bornova’da 9 Eylül coşkusu 3 gün sürecek

Bornova’da 9 Eylül coşkusu 3 gün sürecek

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna özel etkinlikler bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Bornova Merkez ve Çamdibi’nde gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek etkinliklerle binlerce Bornovalı İzmir’in kurtuluşunu dolu dolu kutlayacak. Ünlü sanarçılar Havva Karakaş ve Ege’nin de sahne alacağı etkinlikler kapsamında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede faaliyet gösteren dernek, spor kulüpleri, Esnaf Odası temsilcileri ve muhtarlar ile buluşarak önerilerini dinledi. 9 Eyl

 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, Bornova’da düzenlenen ve 3 gün süren etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanacak. Çamdibi ve Bornova Merkez’de yapılacak olan etkinlikler kortej yürüyüşü ve ünlü sanatçılar Ege ile Havva Karakaş konserleriyle renklenecek. 7 Eylül Cuma günü Çamdibi’nde başlayacak olan kutlamalarda saat 20:30 Yıldırım Beyazıt İlkokulu önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü Çamdibi Atatürk Parkı’nda son bulacak. Kortejin ardından ise saat 21.00’ de ünlü sanatçı Havva Karakaş Çamdibili vatandaşlarla buluşacak. 

9 Eylül coşkusu Ege ile yaşanacak 

8 Eylül Cumartesi günü Bornova Merkez’de yapılacak olan kutlamalarda ise saat 20.00’de başlayacak. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na yürüyecek. Ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir’in kurtuluşunun coşkusunu yaşatacak olan Bornovalılar, ünlü sanatçı Ege’nin  konseriyle coşkuyu zirveye taşıyacak. Saat 21:00’ de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek olan konser ücretsiz olarak izlenebilecek. 

Resmi törenler Belkahve’de 

9 Eylül günü ise Atatürk’ün kurtuluş öncesi İzmir’e ilk baktığı nokta olan Belkahve’de resmi törenler düzenlenecek. Sabah 10:00’da Bornova’da bulunan 9 Eylül Şehitliği önüne çelenk koyma ile başlayacak olan törenler 10:30’da Belkahve’de devam edecek. Ata Anı Evi önünde yapılacak olan etkinliklerde halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve TSM Korosunun “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri yer alacak. 

‘Ortak Akıl’ ilkesi ile etkinlikler belirleniyor 

İlçedeki tüm kesimlerin görüş, öneri ve isteklerini yaptığı toplantılarla değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde yaptığı gibi 9 Eylül kutlamaları öncesinde de Bornova’da faaliyet gösteren dernek, spor kulüpleri, Esnaf Odası temsilcileri ve muhtarlar ile buluştu.  Çamdibi Atatürk Parkı içinde bulunan Havuzbaşı Düğün Salonu ve Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantılarda katılımcılara etkinlikler hakkında bilgi verildi. Derneklerinde kutlamalarda etkin şekilde yer almasının istendiği toplantılarda temsilcilerle fikir alışverişinde  de bulunuldu. 

İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül bu yıl yine coşkulu etkinliklerle kutlayacaklarını ifade eden Başkan Atila, “Bornova’da bu önemli günü hep birlikte kutlayacağız. Bu yüzden Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte onların fikirlerine açık olarak etkinliklerimizi hazırlıyoruz. 9 Eylül kapsamında Çamdibi’nde ve Bornova Merkez’de yapacağımız kortej yürüyüşleri ve ünlü sanatçılarımızın konserlerine de tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.