Bornova’da gaziler unutulmadı

Bornova’da gaziler unutulmadı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal Rütbesi ve Gazi ünvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de, Bornova’daki gaziler de unutulmadı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törende, gazilerimize Türk milleti adına şükranlar sunuldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila gazileri Şahin Tepesi Kafeterya’da düzenlenen kahvaltıda ağırladı.

Özgür TUĞRUL-Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Garnizon Komutanı Topçu Albay Abdullah Katırcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Hüseyin Alar Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Terörle Mücadele Gaziler Derneği’nin çelengi de Anıt’a konuldu. Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Sümeyye Kılıç Mehmet Emin Yurdakul’un ‘Ya gazi ol ya şehit’ isimli şiirini okudu.

Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Hüseyin Alar, şehit ve gazilerin üzerinde yaşanılan toprakları vatan haline getirdiğini belirterek, “Bu vesileyle yaşadığımız toprakları bize vatan eden şehitlerimizi ve gazilerimizi sayfıyla anıyorum. Bizlere her zaman günüllerini açan vatandaşlarımıza ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gazi Alar’ın konuşmasının ardandan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Garnizon Komutanı Topçu Albay Abdullah Katırcı gazilere tebriklerini ileterek şükranlarını sundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila gazileri Şahin Tepesi Kafeterya’da düzenlenen kahvaltıda ağırladı. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, gaziler ve yakınlarının katıldığı toplantıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “19 Eylül Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gazilik ünvanını aldığı gün. Gazilerimizi bir kez daha anmak ve minnet duygularımızı sunmak üzere birayaya geldik. Bu vatan için mücadele etmek çok önemli ve kutsal. Aziz vatanımızda sonsuza kadar bayrağımızı dalgalandırmak hepimizin görevi” dedi.