Bornova’da öğrencilere iş imkanı

Bornova’da öğrencilere iş imkanı

İstihdama yönelik bir çok proje üreten Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine de yarı zamanlı iş imkanı sunuyor.

Üniversitelerde yeni öğretim yılı başlarken, Dost Kart sahibi öğrenciler, İZBAŞ bünyesindeki kafeterya ve restoranlarda, servis elemanı olarak çalışabiliyor. Bu kapsamda 2 yıl içinde 180 öğrenciye iş imkanı sağlandı.

İstihdam sorununun çözümü yolunda BORKEM (Bornova Belediyesi Konfeksiyon Eğitim Merkezi) ve Mutfak Atölyesi gibi projeleri hayata geçiren Bornova Belediyesi üniversite öğrencileri için de yarı zamanlı iş imkanı sunuyor. Bir eğitim kenti olan Bornova’da ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine Dost Kart ile çeşitli imkanlar sağlarken, Dost Kart sahibi olan öğrencilere iş imkanı da veriyor. Üniversitelerde yeni öğretim yılı başlarken çalışmak isteyen öğrenciler, İZBAŞ bünyesindeki kafeterya ve restoranlarda, yarı zamanlı servis elemanı olarak çalışabiliyor. 2016 yılında başlayan bu projeden bu güne kadar 180 öğrenci yararlandı. 

Çalışma saatleri derslerine göre ayarlanabiliyor

Proje kapsamında  Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Çınar Evi, Diyet Kafe, Engelsiz Kafe, Pınar Kafe, Şahin Tepesi Restoran ve Bornova Belediyesi’ne ait diğer tesislerde çalışabilen Dost Kart sahibi öğrenciler, günde en fazla dört saat görev yapıyor. Çalışma saatleri ise öğrencilerin derslerine ve sınavlarına göre programlanıyor. Eğitim hayatlarına destek olacak nitelikte kazanç elde eden öğrencilerin sigortaları da yapılıyor.

Dost Kart ile öğrencilere destek 

Bornova Belediyesi, Dost Kart projesi ile üniversite öğrencilerine destek oluyor. Öğrenciler Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde her gün ücretsiz olarak öğle yemeği yiyerek çay, kahve ve meşrubat içerken, merkezin kütüphane ve çamaşırhane gibi hizmetlerinden de yararlanıyor. Ayrıca çeşitli zeka oyunlarının da bulunduğu mekanda gençler sosyal aktivitelere de katılabiliyor. 

Belediyenin sosyal tesislerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak istediklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Onların enerjisi ve güleryüzü bizlere güç veriyor. Gençlerimiz üretime katılarak hem kentimize destek veriyor hem de öğrencilik hayatlarında kendi aralarını kazanabiliyor” dedi.