Bornova’da sinemanın diliyle “Kadına Şiddete Hayır!” denildi

Bornova’da sinemanın diliyle “Kadına Şiddete Hayır!” denildi

Bornova Belediyesi’nce ilk kez düzenlenen “Kısa Film Yarışması” ödül heyecanı yaşandı.

Bornova Belediyesi’nin, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez düzenlendiği “Kadına Şiddete Hayır!” temalı yarışmada dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle aldı. 108 film başvuru yaptığı yarışmada Bawer Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı “Kozalak” filmi birinci, Metin İlknur’a ait “Çocuk Odası” ikinci, Tunahan Kurt’un yönetmeni olduğu “Kar Kirazı” ise filmi üçüncü oldu. Muhteşem gece, Türk Sineması’nın efsane oyuncularından Yaprak Özdemiroğlu ve Cezmi Baskın’ın katılımıyla gerçekleşti. “Kadına Şiddete Hayır” temasıyla ilk kez düzenledikleri yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımızın şiddet görmediği daha güzel bir dünya, çocuklarımızın daha güzel yaşayabileceği bir gelecek istiyoruz ve bunun
için çalışıyoruz” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez düzenlendiği “Kadına Şiddete Hayır!” temalı Kısa Film Yarışması”nda ödül heyecanı yaşandı.
Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki ödül töreni, Türk Sineması’nın efsane oyuncularından Yaprak Özdemiroğlu ve Cezmi Baskın’ın katılımıyla gerçekleşti. Kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel dallarında 108 başvuru yapılan, 25 filmin yarışma şartnamesine uygun olmadığı için elendiği yarışmanın birincisi, erken yaşta evlendirme sorununa çözüm odaklı yaklaşımı ve ‘’Öğrenilmiş çaresizlik’’ yerine alternatif sunan anlatısıyla yönetmenliğini Bawer Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı “Kozalak” filmi oldu. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Aydın’ın ödülünü, Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu verdi.
Sinemasal tekniklerin kullanımı ve atmosfer yaratımındaki başarısı ile yönetmenliğini Metin İlknur’un yaptığı “Çocuk Odası” ikinciliği elde etti. Metin İlknur, ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Eşi Hikmet Atila’nın
elinden aldı. “Kumalık sorunu” ve ‘’Erkek çocuk sahibi olma’’ meselesine yönelik eleştirel bakış açısıyla, “Kar Kirazı” filmi üçüncü olurken, yarışmaya Adana’dan katılan Tunahan Kurt’a ise plaketini Oyuncu Cezmi Baskın verdi.
Yarışmanın birincsi 5 bin TL, ikincisi 3 bin TL, üçüncüsü 2 bin TL kazanırken, jüri özel ödülü biner TL oldu.