Bornova’da tüm canlılar hatırlanıyor

Bornova’da tüm canlılar hatırlanıyor

Bornova Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, sokak hayvanlarına 5 ton mama dağıttı. Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde biraraya gelen havyvanseverler geliriyle sokak hayvanlarına destek olmak için Büyükpark’ta kermes düzenledi. Bornova Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı hayvan sahiplendirme kampanyası Türkiye çapında ses getirdi. Bornova Stadı’nda geride bıraktığımız Pazar günü Başakşehirspor ile karşılaşan Göztepeli futbolcular da “Satın almayın, sahiplenin” pankartı taşıyarak 4 Ekim Dünya Hayva

Özgür TUĞRUL-Bornova Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlediği etkinliklerle sokak hayvanlarına desteğini hayvanseverlerin de katılımıyla sürdürdü. Büyükpark’taki Çınar Kafe’de hayvanseverlerin ve yerel hayvan koruma görevlilerinin katıldığı kahvaltı düzenlendi. Hayvanseverlerin hazırladığı, üzerinde kedi ve köpek figürlerinin bulunduğu pastanın kesildiği etkinlikte, yerel hayvan koruma görevlilerine fosforlu yelekler hediye edildi.

Bornova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, gün boyunca çeşitli okullardan gelen öğrencileri ve hayvanseverleri ağırladı. Buradaki kedi ve köpekleri sevip besleyen çocuklar ve hayvanseverlere Bornova Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik verdiği hizmetler anlatıldı.

Büyükpark’ta sokak hayvanlarının bakımında ve beslenmesinde sorumluluk üstlenen hayvanseverler kermes düzenledi. Geliri sokak hayvanlarının bakımında kullanılacak kermesin ardından, Köpek Eğitmeni Kutay Özkan, 10 yaşındaki Tarçın ve 3 yaşındaki Müdür isimli köpekleriyle mini bir gösteri yaptı. Eğitmen Özkan’ın talimatlarına harfi harfine uyan iki köpeğin gösterisi büyük ilgiyle izlendi.

Sahiplendirme kampanyası sesi getirdi

Bornova Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yapılan can dostları, düzenlenen etkinlikler ve gönüllü hayvanseverler sayesinde sıcak bir yuva buluyor. Bornova Belediyesi’nin hayvan sahiplendirme kampanyasına Göztepeli futbolcular da destek verdi. Bornova Stadı’nda geride bıraktığımız Pazar günü Başakşehirspor ile karşılaşan Göztepeli futbolcular “Satın almayın, sahiplenin” pankartı taşıyarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü öncesi önemli bir çağrıda bulunmuştu. Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna,  Kaptan Selçuk Şahin, Adis Jahoviç ile Başakşehirspor Kaptanı Emre Belezoğlu ve dünyaca ünlü yıldız  Emmanuel Adebayor da saha içinde sevimli bir köpek yavrusu ile poz vermişti.

Bornova Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı kampanya kapsamında bir yıl içinde 398 hayvan sıcak bir yuvaya kavuştu. Her hafta çarşamba ve cumartesi günleri 11.00-17.00 saatleri arasında Büyükpark’ta stantlar kurularak sahipsiz hayvanlara yuvalar bulunuyor. Özellikle öncelik tanınan engelli hayvanları sahiplenen vatandaşlar, bir canı sokaktan kurtarmanın yanı sıra onlara daha iyi ve uzun bir hayat şansı tanıyor.

Sevimli dostlara sıcak belediye eli

Bornova Belediyesi bir yandan sokak hayvanlarının aşılama ve kısırlaştırma işlemlerine devam ederken diğer yandan da onların sıcak bir yuvaya kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde muhtelif yerlere yerleştirilen köpek kulübeleri ve kedi evleri de sokakta yaşayan hayvanlara geçici barınma imkanı sunuyor. Ayrıca, imkanlar dahilinde sokaktaki hayvanların kötü hava şartlarından korunması için hazırlanan strafor kutular da ihtiyaç olan bölgelere yerleştiriliyor.

Hayvanseverlerden teşekkür

Bornova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden engelli hayvan sahiplenen vatandaşlar, sokak hayvanlarına yönelik duyarlı çalışmalarından dolayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila başta olmak üzere tüm Veteriner Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sokak hayvanlarını bir gün değil her gün hatırladıklarını ve onların da haklarını koruyup hakettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için projeler ürettiklerini belirterek, “Hayvanları Koruma Günü’ne özel olarak düzenlediğimiz etkinliklerle bütün vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak istedik. Sokak hayvanları da kentlerimizde bizimle birlikte yaşama hakkı olan canlılar. Bizim desteğimize muhtaçlar” dedi.