Buca'yı buluşturan iftar

Buca'yı buluşturan iftar

Kaynaklar Cennet Vadisi'nde düzenlenen geniş çaplı iftar davetine ilçede görev yapan bürokratlar, muhtarlar, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Özgür TUĞRUL-Dualarla yapılan iftarın ardından misafirlere seslenen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Arslan, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif'in yarısını geçtiğimiz gibi Rabbim İnşallah bayrama da aynı aşk ve sevinç ile kavuşmayı nasip eylesin. Bugün gerek 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı çıkarak, gerek vatanımızı savunmak için en doğudan en batıya, Çanakkale'den Sarıkamış'a ülkemiz için canını siper eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Eğer bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alabiliyorsak, minarelerimizden beş vakit ezan okunabiliyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolunda giden kahramanlarımıza borçluyuz. Tabiki bizlerde bugün bu iftar sofrasında buluşanlar olarak şehitlerimize ve vatanımıza karşı borcumuz var. Bizim borcumuz onların uğruna şehit düştükleri bu toprakları canımız pahasına korumak, tüm fertleri ile, inancı, yaşantısı ne olursa olsun ülkemizin tüm vatandaşlarının daha güçlü bir Türkiye'de yaşaması için çalışmaktır. Milletimizin mutluluğu ve refahı için siyasetçisi, belediye başkanı, muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve bilhassa kaymakamlığımız ve kurum müdürlerimiz ile birlikte vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde kesinti olmaması, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için çalışmalıyız. Ayrıca daha çağdaş, daha yaşanabilir, modern bir Buca oluşturmak için hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız. Aynı şekilde toplum yaşamı içinde önemli bir yer tutan muhtarlarımızı, vatandaşlarımızla her an iç içe yaşadıkları ve sorunların çözümü için sürekli mücadele ettikleri için gönüllü hizmet ordusu olarak gördüğümü bir kez daha ifade etmek istiyorum. 54 ilden daha büyük bir ilçede yaşıyoruz. Bu ilçe bizim, hepimiz aynı geminin içindeyiz dolayısıyla hepimiz Buca'nın sorunlarından ve sıkıntılarından sorumluyuz, çözmek için de mükellefiz" dedi. 

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar daveti, semazen gösterileri ve şair Mehmet Bozdağ ile Tasavvuf müziği sanatçısı Murat Anlar tarafından seslendirilen ilahiler eşliğinde devam etti.