Buca’da huzur kaynağı resim kursu

Buca’da huzur kaynağı resim kursu

Buca Belediyesi sanat kursları Bucalı kadınların ikinci yuvası ve huzur kaynağı oldu. Hayat koşturmasında hobilerine ayıracak vakit bulamayan ama yeteneklerini ortaya koyabilecekleri imkanlar arayan Bucalı kadınlar Buca Belediyesi’nin açtığı resim kursunda adeta kendini buluyor.

Hayallerini tuvale taşıyan genç yaşlı onlarca Bucalı kadın evlerine mutlu ve huzurlu gitmenin, boş vakitlerini yıllardır özlem duydukları resim sanatıyla doldurmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’nde açılan resim kursu Bucalı kadınların huzur yuvası oldu. Yıllarca çalışıp çabaladıktan sonra emekli olanlardan, eğitimini tamamlayıp iş bulamadığı için zamanını sanatla dolduranlara kadar onlarca Bucalı kadını ağırlıyor Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi. Haftanın 5 günü Semt Evi’nde açılan ve uzman eğitmenler tarafından verilen ücretsiz resim kursuna gelen kadınlar yepyeni bir sanat öğrenmenin, gecikmiş hayallerini gerçekleştirmenin yanında kendi deyimleriyle huzuru ve mutluluğu buluyor. Kurs değişik milliyetten kadınların da ikinci yuvası olmuş. Evliliğin ardından Buca’ya yerleşen Filipinli Cecy Cevher, hayali olan sanatı öğrenmenin mutluluğunu bu kursta yaşadığını belirtirken, Yeter Akyüz (56) boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı resim kursu sayesinde evine daha mutlu ve güler yüzlü gittiğini belirtiyor.
Yıllarca çocuklarını okutup büyüttükten sonra torununu da belirli bir yaşa getiren Şahsenem Erçetin (51) artık kendine vakit ayırması gerektiğini düşünüp hayalini gerçekleştirmek için kursa katılan bir diğer kursiyer. Çamlıkule Semt Evi’nin resim kursunda boya ve tuvallerle buluşan Şahsenem Erçetin, haftada iki gün katılırım diye başladığı resim kursunun müdavimi olup, hiç çıkmak istemez bir hale gelmiş.

Sanatını ve enerjisini tuvallere yansıtan en genç kursiyer ise Dilek Gümüş ( 25). Dilek Gümüş üniversite eğitiminin ardından iş bulamayınca yıllardır içinde büyüyen sanat aşkını resim kursunda ortaya koyuyor. Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’nde devam eden resim kursuna gösterilen yoğun talep yetkilileri mutlu ederken, Şubat 2018’de açılacak yeni dönem kurslar için bugünden kayıtların başladığını belirtiyor.